Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

KONAČNO LIJEPA VIJEST: U MALOJ OPĆINI NIČE GIGANTSKI TRŽNI CENTAR, MEĐU NAJVEĆIMA U BIH

Radovi se izvode prema projektnom rješenju koje je izradila firma Arch Concept Sarajevo, a nadzor nad gradnjom vrši firma Bosfund Tuzla.

Radove na konstrukciji objekta izvodi grupa Izvođača: Ingart, Neri gradnja, GD Zenit i KM Gradnja.

Objekt je na četiri etaže površine cca 7.500 m2 u osnovi koji je projektiran kao specifični armirano-betonski skeletni sustav raspoređen u tri lamele.

Trenutno stanje izgrađenosti konstrukcije objekta je oko 60 posto prema Ugovoru, te se planiraju okončati do ljeta kada će se nastavili završni građevinski radovi koji bi trebali biti okončani do kraja godine,  te samo otvorenje dograđenog dijela sa izmjenjenim sadržajima i u postojećem objekta, piše Biznis info.

Uz već postojeće sadržaje za sve uzraste u objektu investitor je već zaključio ugovore s nekim od svjetskih brendova koji će biti zastupljeni u objektu New Yorker, Terranova, Sinsay, Deichmann, DM, Sportvision, Planika, Alpina, DeFacto, Harrier, Colins, Pops i mnogi drugi

Mepromexova investicija otvara nova brojna radna mjesta, donosi europski način života, te uveliko potpomaže napretku i ekonomskom razvoju ovoga kraja.

Direktor Kasim Bašić i član Uprave Danko Pandžić istaknuli su kako je riječ o velikom investicijskom zahvatu čime će se dobiti regionalni trgovinski centar u kojima su objedinjene specijalizirane trgovine, jedna ili više robnih kuća, hipermarket, razne uslužne djelatnosti, zabavni i kulturni sadržaji te drugi koji omogućuju relaksaciju, dokolicu i socijalizaciju, sve ponuđeno na jednoj lokaciji, tako da se dobivaju značajni društveni sadržaji unutar trgovačkog centra.

Načelnik Zvonimir Anđelić, koji je ovih dana obišao radove, izrazio je zadovoljstvo viđenom veličinom objekta u izgradnji, kao i činjenicom da dinamika gradnje dobro napreduje unatoč zimskim mjesecima.

Načelnik Anđelić je pohvalio pristup investitora što je u izvođenje radova uključio i usorsku građevinsku operativu.

Hayat