Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

NEUM TRAŽEN ZA BAJRAM, A ZA 1. MAJ…

Tako, prema najavama turističkih radnika u Hercegovini, za predstojeći Bajram vlada velika zainteresiranost za boravkom u Neumu, a, sudeći prema podacima popularnih platformi za rezervaciju smještaja, smještajni kapaciteti u tim danima u našem jedinom gradu na moru su već sada više od 70 posto popunjeni.

S obzirom na to da je riječ o predsezoni, cijene noćenja su pristupačne i u hotelima se, uglavnom, kreću od 100 do 120 KM, s uključenim doručkom, dok se u apartmanima i kućama za odmor noćenje može pronaći i po cijeni od 35 KM.

Iako turističke agencije u BiH nisu kreirale posebne ponude za predstojeće bajramske praznike, ipak, kako su nam iz pojedinih potvrdili, bh. građani se za produženi vikend najčešće odlučuju za nama najbliže destinacije na Jadranu, a, uz Neum, to su i Dubrovnik te Makarska rivijera, kao i crnogorsko primorje.

Zanimljivo je i da 1. maj pada u srijedu, a za ovaj praznik turističke agencije, u kojima su, također, računali na „spajanje“ dana, već su pripremile šarolike ponude. Štaviše, većina njih je već rasprodala aranžmane za 1. maj.

  • Najtraženija destinacija za ovu sezonu je Andaluzija. Već smo pet termina rasprodali i popunjena su nam oba majska termina. Također, ono što se za Prvi maj traži jeste Istanbul, koji, također, ide u dva termina, a, naravno, destinacija za koju se traži karta više je Dubai – kazali su iz “Relax Toursa”.

Kada je riječ o cijenama, putovanje u Istanbul, u zavisnosti od termina, dužine boravka i tipa hotela, košta od 859 KM pa naviše, a u Andaluziju od minimalno 1.500 KM.

“Sol Azur” i “Bune Vista” za Praznik rada nude bus ture u trajanju od četiri do šest dana za Veneciju, Budimpeštu, Pariz, Beč, Prag. Cijene se kreću od 250 KM za Veneciju do 470 KM za Bukurešt.

“Golden Tours” ima specijalnu prvomajsku ponudu za Amsterdam i najljepše gardove Nizozemske, a to petodnevno putovanje avionom košta 1.655 KM po osobi.

(Avaz)

Hayat