Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

POZNATO NA KOJE PROIZVODE JE VLADA BH. ENTITETA RS SNIZILA MARŽE

Vlada bh. entiteta Republika Srpska usvojila je danas Uredbu o određivanju marže u prometu proizvoda, kojom su dodatno snižene marže na osnovne životne namirnice i proširen obuhvat proizvoda na koji su ograničene marže u prometu u bh. entitetu Republika Srpska.

Uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku RS, a važiće do 30. juna ove godine. Uredbom o određivanju marže u prometu proizvoda marža je ograničena na maksimalno šest odsto u veleprodaji, odnosno osam posto u maloprodaji za sljedeće proizvode:

Uredbom o određivanju marže u prometu proizvoda marža je ograničena na maksimalno četiri posto u veleprodaji, odnosno šest posto u maloprodaji za hranu za dojenčad i hranu za bebe – isključivo zamjena za majčino mlijeko, sva pakovanja i za pelene za djecu i za odrasle – sva pakovanja. Uredbom o određivanju marže u prometu proizvoda marža je ograničena na maksimalno 10 posto u veleprodaji, odnosno 12 posto u maloprodaji za sljedeće proizvode:

Uredbom o određivanju marže u prometu proizvoda marža je ograničena na maksimalno šest u veleprodaji, odnosno 18 posto u maloprodaji za lijekove.

Ministar trgovine i turizma RS Denis Šulić rekao je će oko 500 proizvoda u RS biti jeftiniji.

  • U uredbi se pominje 29 različitih artikala, cijene za oko 500 proizvoda će biti snižene u RS- rekao je Šulić nakon sjednice Vlade RS.

(RTRS)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

Hayat