Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

STEČAJ U VITEZITU: Bivši radnici: Hvala obitelji Zubak, netko nas se sjetio nakon 25 godina, javno ćemo prozivati one koji ometaju naša prava

Prethodnih dana izvještavali smo javnost o tijeku stečajnog postupka u Vitezitu te problemima u kojima se finalizacija oko okončanja stečajnog postupka našla. Prošli tjedan informirali smo javnost kako novi vlasnik WDG promet ima namjeru financijski podržati sve bivše radnike Vitezita koji su bili u radnom odnosu u trenutku otvaranja stečajnog postupka. Kako doznajemo novi vlasnik imovine Vitezita ispunjava svoje obećanje, a radnici su uzvratili otvorenim pismom podrške njegovim nastojanjima koje želi ostvariti u Vitezitu.

Otvoreno pismo koje potpisuju radnici i upućuju ga medijima, prenosimo u cijelosti: “Ovog puta želimo od sveg srca zahvaliti obitelji Zubak koja nas je oduševila svojim postupkom. Ovime je vratila vjeru, nama radnicima, da još uvijek postoje dobri ljudi i stekla iskrene prijatelje i radnike koji će im uvijek biti na usluzi. Nakon 25 godina netko nas se sjetio i to oni koji nemaju nikakvu obvezu prema nama, sramota za državu, Općinu i sud. Poručujemo beskičmenjacima sitnog interesa i onima koji donose loše odluke, cijeli Vitez je za rad u tvornici koja nas je formirala kao zajednicu i nećete uspjeti u vašim nastojanjima, nikad dok smo mi ovdje. Napomena: od sada ćemo prozivati imenom i prezimenom onoga tko koči nas radnike u ostvarivanju svojih prava i prikazivati vaše neznanje i nesposobnost, s dokazima. U potpisu: RADNICI”.

S obzirom na sadržaj pisma da se zaključiti kako su radnici ovu gestu novog vlasnika dobronamjerno razumjeli te su dali do znanja kako neće dopustiti bilo kome da se ugrozi mogućnost ostvarivanja njihovih prava te da će u buduće biti podrška kako bi stečaj u Vitezitu dobio pozitivan epilog. S obzirom na navedeno možemo zaključiti kako saga oko okončanja stečaja u Vitezitu ulazi u novu fazu.