Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

Vitežanka Katarina Kafadar sudjelovala na panelu zajedno sa Matom Rimcem – Centralna.ba

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine danas je u Livnu održana središnja sveĉanost obilježavanja Dana policije ministarstava unutarnjih poslova županija koje su ovaj dan odabrale za zajedniĉki dan policije , a to su županije: Hercegbosanska,

Zapadnohercegovaĉka, Hercegovaĉko-neretvanska, Srednjobosanska i Posavska županija.

Program obiljeţavanja zapoĉeo je svetom Misom za sve poginule, nestale i umrle policajce, koja je služena u Župnoj crkvi Svih svetih u Livnu a potom nastavljen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred zgrade MUP-a Livno. Sveĉana akademija s prigodnim kulturno-glazbenim programom održana je u dvorani Narodnog sveuĉilišta u Livnu. Nakon intoniranja himne BiH i himne hrvatskoga naroda, na poĉetku programa Akademije voditelj je posebno pozdravio ĉlanove obitelji poginulih i umrlih pripadnika policije i ĉlanove obitelji poginulih, umrlih i nestalih branitelja, predstavnike svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a potom i sve ostale visoke uzvanike i goste: politiĉke predstavnike na svim razinama vlasti u BiH, gradonaĉelnike i naĉelnike, predstavnike izvršne, zakonodavne i sudske vlasti, predstavnike oruţanih snaga BiH, predstavnike svih ministarstava unutarnjih poslova u Federaciji BiH, goste iz ministarstava unutarnjih poslova Republike Hrvatske, predstavnike javnih institucija u HBŢ i predstavnike medija. Uz ostale Akademiji su nazoĉili: Izaslanik Predsjednika HNS BiH Mladen Begić, zamjenik Ministra sigurnosti BiH Ivica Bošnjak, izaslanstvo Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH na ĉelu s g. Zoranom Galićem, izaslanstvo Graniĉne policije BiH na ĉelu s ravnateljem Mirkom

Kuprešakovićem, izaslanstvo OSA-e na ĉelu s Tomislavom Majićem, Federalni ministar zdravstva dr. Nediljko Rimac, izaslanstvo federalne uprave policije na ĉelu s g. Matom Kovaĉem, izaslanstvo policije Brĉko distrikta predvoĊeno s g. Damirom Antunovićem, izaslanstvo MUP-a Županije Posavske na ĉelu s Miroslavom Živkovićem, Izaslanstvo domaćina MUP-a Hercegbosanske županije na ĉelu s ministrom Lovrićem, ravnateljem policije Mariom Pavlinovićem i ministri u Vladi HBŽ BoŽo Perić, Gordana Nakić i Draško Dalić, izaslanstvo MUP-a Županije Središnja Bosna na ĉelu s Feliksom Vidovićem, izaslanstvo MUP-a Županije Hercegovaĉko neretvanske na ĉelu s ministrom Bevandom i ravnateljem Robertom Perićem, izaslanstvo MUP-a Županije Zapadno hercegovaĉke na ĉelu s na ĉelu s ministrom Bebekom i ravnateljem g. Brkićem, izaslanstvo MUP-a republike Hrvatske na ĉelu s naĉelnikom PU Splitsko Dalmatinske g.

Slobodanom Marendićem, Konzul RH u Livnu g. Tomislav Vrdoljak, delegacija Skupštine HBŽ na ĉelu s predsjednikom Jozom Ćosićem, gradonaĉelnik grada Livna Darko Ĉondrić, naĉelnik Općine Kupres Zdravko Mioĉ i izaslanik naĉelnika općine Tomislavgrad g. Ivica Šarac.

Pozdravnim govorom, nazoĉnima se obratio ministar MUP-a Hercegbosanske Županije,

Mario Lovrić, koji je između ostaloga, rekao: – Kao vaš današnji domaćin, u svoje osobno ime i u ime rukovodstva Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije sve vas od srca pozdravljam. Posebne pozdrave upućujem svim policijskim djelatnicima i sluţbenicima agencija za zaštitu zakona, ovdje nazoĉnima i onima koji trenutno obavljaju svoje poslove i zadaće, te svim umirovljenim i bivšim djelatnicima MUP-a . Dragi policijski sluţbenici, drţavni sluţbenici i namještenici , svima Vama i nama ĉestitam Dan policije i blagdan sv. Mihovila. Kao što sam i prošle godine na ovaj blagdan ponovio, ponavljam i danas, a to je: Dan policije-blagdan sv.Mihovila, našeg zaštitnika, 29.rujna, jeste i biti će Dan policije i Ministarstva u Hercegbosanskoj županiji i ubuduće, ma koliko to nekome smetalo.