Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

Vlada Brčkog: Za program samozapošljavanja u poljoprivredi izdvojeno 500.000 KM

[ad_1]

Vlada je na 39. sjednici odobrila i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o dodjeli sredstava za finansiranje programa, odnosno projekata od javnog interesa u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu, Prijedlog odluke o utvrđivanju posebnog interesa za 2024. godinu za finansiranje udruženja građana Brčko distrikta BiH iz ratova od 1939. godine pa do posljednjeg Odbrambeno – oslobodilačkog /Domovinskog rata, kao i Prijedlog odluke o pružanju pomoći za otklanjanje šteta nastalih zbog olujnog nevremena, prenosi Fena.

Vlada je razmatrala i Informaciju o inicijativi pristupanja BiH Međunarodnoj fondaciji Eurotranspant.

Članovi Vlade na 40. redovnoj sjednici usvojili su Prijedlog odluke o odobravanju programa samozapošljavanja u poljoprivredi na području Brčko distrikta BiH u 2024. godini.

Za realizaciju Programa osiguran je iznos sredstava od 500.000 KM koji će se proslijediti Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta BiH za realizaciju Programa samozapošljavanja u poljoprivredi po prijedlogu programa Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Kako je istaknuto, iznos sredstava po jednom projektu za aplikante ne može biti veći od 22.000 KM.

Vlada je na sjednici usvojila i Prijedlog pravilnika o postupku utvrđivanja i načinu dokazivanja ispunjenosti općih i posebnih kriterija za dodjelu stana socijalnog stanovanja, Smjernice za izradu nacrta pravilnika o načinu utvrđivanja postotka tjelesnog oštećenja civilnih žrtava rata Brčko distrikta BiH, Prijedlog odluke o usvajanju Akcionog plana provođenja mjera i projekata za period 2025. – 2027. godine u okviru Strategije razvoja Brčko distrikta BiH 2021. – 2027. godine, Prijedlog odluke o imenovanju člana i zamjenika člana Policijskog odbora, Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na akte Turističke organizacije Brčko distrikta BiH, kao i Prijedlog odluke o korištenju sredstava rezervi u svrhu naknade štete nastale uslijed požara u naselju Prutače, stoji u saopćenju.

Business Magazine