Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Božo Vrećo i grupa Vatra udružili snage u novoj pjesmi: Objavili kadrove sa snimanja spota

Interpretator sevdalinke Božo Vrećo i Ivan Dečak, frontmen grupe “Vatra”, odlučili su udružiti snage i počastiti publiku nesvakidašnjom kombinacijom. Prije izlaska same pjesme na društvenim mrežama su objavili kadrove sa snimanja spota.

Naime, cijela ideja nastala je još krajem godine kada je Dečak, zaražen koronom, bio u samoizolaciji. Tada je radio na novim pjesmama, a jedan momenat mu je djelovao poput sevdalinke.

“U jednom dijelu pjesme, refrena sam otpjevao nešto i meni je to zazvučalo kao sevdah i onda što drugo nego dođi do broja Bože Vreće, kontaktiraj čovjeka”, rekao je pjevač za hrvatski Dnevnik.hr.

Ističe, on i Božo tada se nisu poznavali, no čim su se sreli uslijedilo je oduševljenje.

“Čaroban glas, prekrasna osoba, drago mi je prije svega jer sam upoznao Božu, a onda imao tu čast surađivati s njim”, Ivan je imao samo riječi hvale.

Spot za pjesmu “Rum na usnama” sniman je u Rijeci, a sudeći prema fotografijama, ovaj dvojac sprema nešto za pamćenje.

Ekipa koja se pobrinula da sve funkcioniše su Filip Gržinčić, s palicom reditelja, a svoj doprinos u spotu dala je i Mirela Kardašević, svjetska rekorderka u ronjenju na dah, koja im se pridružila u ulozi sirene.

“Velika čast i zadovoljstvo bilo je provesti jučerašnji dan sa svima vama, tako da hektolitri progutane bazenske vode i skoro utapanje nisu vrijedni spomena”, našalio se Dečak sa ekipom.
Ni Božo nije skrivao svoje oduševljenje, a rekao je da je njegovo oduševljenje snimanjem bilo na vrhuncu te da je na istom vladala divna energija, ljubav i profesionalnost.
“Bilo je to jedno od najkompleksnijih snimanja u našoj karijeri, ali čini se da smo svi zajedno od sebe dali puno više od standardnih 100 posto”, priznao je Dečak u jednoj od svojih objava.

Pokazavši jedan dio svog stajlinga, Božo je istakao kako isti odaje utisak kao da je na jedrenjaku.

“Mi smo mornarski razvalili sa svime, jedva čekamo da pjesma izađe van”, rekao je.

Da je njihova kombinacija spoj različitosti, ali i pun pogodak, naročito su pokazali fotografijom na kojoj su uporedili dio svoje odjeće sa snimanja.

“Drugačiji ljudi čine ovu planetu, na kojoj gostujemo tako kratko, puno ljepšim mjestom za boravak”, poručio je frontmen grupe Vatra.

Pjesma “Rum na usnama” svjetlost dana ugledati će u četvrtak 3. marta.

(express/dnevnik.hr)Express