Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Četiri maske protiv mitisera

Isprobajte ova četriri domaća recepta za maske protiv mitisera.

1. Pasta sode bikarbone

2. Iskoritstite prednosti zelenog čaja

3. Maska za lice od cimeta i meda

4. Maska za lice od ovsene kaše

Miteseri su blagi oblik akni. To je voštani čep u porama koje su formirale bakterije, mrtve ćelije kože i masnoće. Taj čep kada oksidira postaje crn.

Efikasne maske protiv mitisera

Mitiseri se najčešće pojavljuju na licu, naročito nos i brada, a ponekad obrazi. Lojne žlijezde se nalaze po cijelom telu.

One oslobađaju sebum, vrstu masnoće koja daje sjaj koži i kosi. Zato nije neobično da se miteseri ponekad pojavljuju i na drugim dijelovima tijela.
Recepti za maske protiv mitisera

Donosimo vam četiri efikasna recepta koji mogu da vam pomognu da riješite problem:

1. Pasta sode bikarbone

Soda bikarbona može pomoći u čišćenju kože od mitesera, kao i da spriječi njihovu pojavu tako što neutraliuje pH vrednost kože. Sodu bikarbonu pomiješajte s malo vode kako biste dobili pastu. Nanesite je na mitisere, ostavite na koži oko 10 minuta prije nego što isperete. Za najbolje rezultate radite ovo dva ili tri puta nedjeljno.

2. Iskoritstite prednosti zelenog čaja

Koji god način da izaberete da konzumirate zeleni čaj, vaša koža će imati koristi. Pomiješajte usitnjene suve listove zelenog čaja s malo vode i napravite pastu. Nanesite ga na mitisere i ostavite da odstoji 15 minuta. Takođe, možete piti zeleni čaj kao i obično. Ili da ga korstistite kao sredstvo za umivanje.

3. Maska za lice od cimeta i meda

Cimet podstiče cirkulaciju, a med ima antibakterijska svojstva. Kada ih kombinujete, moćan su dvojac koji uklanja mitisere. Da biste napravili masku za lice od cimeta i meda, pomiješajte jednu kašiku mljevenog cimeta s dvije kašike meda. Masku nanesete na lice, nemojte nanositi na osjetljivo područje oko očiju.

Ostavite masku da djeluje 20 minuta. Primjetićete razliku na licu čim isperete masku. Takođe, tanak sloj ove smjese nanesite preko mitisera i pokrijte čistom pamučnom trakom. Ostavite da se osuši prije nego što pažljivo odlijepite traku. Potom operite lice i nanesite hidratantnu kremu.

4. Maska za lice od ovsene kaše

Ovsena kaša je dobra i za osjetljivu kožu. Skuvajte ovsene pahuljice kao kada spremate kašu za jelo. Kašu nanesite na mitisere, izbjegavajući nježno područje oko očiju. Poslije dvadeset minuta možete ga isprati mlakom vodom. Možete ovo da praktikujete jednom nedjeljno, pišu Nezavisne.