Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

ČOVJEK IZ SJENKE: Ko je tajanstveni duhovni učitelj Novaka Đokovića

Treneri Marjan Vajda i Goran Ivanišević, fizioterapeut Ulises Badio, agenti Edoardo Artaldi i Elena Kapelaro… Novak Đoković oduvijek je bio okružen vrhunskim stručnjacima koji su dobrim dijelom zaslužni za njegovu poziciju na teniskom krovu svijeta. Ipak, daleko veće interesovanje javnosti izazivaju „saradnici“ iz sjenke. Jedan od njih je i reiki-master Žarko Ilić.

Duhovni učitelj podučio je Novaka japanskoj tehnici iscjeljivanja. Žarko je ljekar, doktorant medicinskih nauka, sa značajnim iskustvom u istraživanju ljudske psihe. Prije svega, on je tragalac za odgovorima i lijekom za bolesti savremenog doba, a sa slavnim teniserom, njegovom suprugom, koja ih je i upoznala, i mlađim bratom Markom sarađuje godinama.

Šta je, zapravo, reiki? Riječ je o metodi duhovnog razvoja koja eliminiše stres, relaksira i liječi. Zasnovana je na vjerovanju da životna energija protiče kroz organizam. Osobe koje praktikuju reiki koriste tehniku polaganja ruku na tijelo ili iznad tijela. Time se, navodno, čiste i jačaju energetski kanali. Osim što ublažava bol i fizička dejstva, terapija pruža smirenje na duže staze, utiče na donošenje ispravnih odluka i postizanje samopouzdanja, a ima i antidepresivna svojstva.

Prije nekoliko godina, poslije jednog meča u kojem nije ličio na sebe, Novak je sa Žarkom otišao u Veliki kanjon u Nevadi. Tom prilikom istakao je da strmim liticama nacionalnog parka prosto struji energija sa svih strana.

-Veliki kanjon jedno je od najmoćnijih mjesta na svijetu. Taj mir i veza sa prirodom su nevjerovatni – rekao je američkim novinarima.

(Express/cdm.me)

Express