Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

DŽIBONI UDARIO ZABRANU ISAKU ŠABANOVIĆU! Mladi pjevač u centru skandala!

Pjevač Isak Šabanović proslavio se u takmičenju “Zvezde Granda” i preko noći osvojio region originalnošću, a sad je otkrio da ima sve više problema u odabiru pjesme zbog autorskih prava, pa se prvo obrušio na hrvatskog pjevača Džibonija.

Naime, Isak tvrdi da je dobio zabranu da pjeva pjesme Zlatana Stipišića poznatijeg kao Džiboni, te da mu je tokom takmičenja bila, kako kaže, maknuta njegova pjesma i nije se emitovala u njegovoj izvedbi, pa je morao da nađe zamjenu.

  • Ah, autorska prava! I mene su makli na Džibonijevu “Dajem ti verse i note”, znam da to nismo mogli da izvodimo na takmičenju. Brane ljudi njihovo pravo i šta tu da radimo. Meni su zbog tih autorskih prava makli i onaj koncert iz Podgorice, jer sam otpjevao dvije tuđe pjesme, iako sam ja dao da oni uzimaju pare, a ne ja. Ideja mi je bila da taj snimak bude postavljen na Jutjubu. Lijepo sam izveo te pjesme, ali eto, njihovo je pravo – rekao je za medije Isak, za kojeg se smatra da je vratio rokenrol na mala vrata popularnog muzičkog takmičenja.

(express/republika)

Express