Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

EVO KAKO TREBA DRŽATI HLJEB DA BI OSTAO SVJEŽ

Prema izvještaju studije sa Univerziteta „Linkoln“ u Nebraski, štetni mikroorganizmi koji kvare hranu najbolje rastu na sobnoj temperaturi. Ako hljeb držite sedam dana na otvorenom, on će postati gnjecav i ubuđat će se.

U slučaju da hljeb ostavite izložen svjetlosti i vazduhu, može da se ubrza propadanje namirnice. Spore iz vazduha će se naći na njemu, a kako one imaju dugačko korijenje to znači da će im biti potrebno nekoliko dana da počnu da rastu. Za to vrijeme ih vi nećete ni primijetiti, pa ćete ih unositi u sebe. Zato je, preporuka naučnika, da hljeb čuvate u zamrzivaču ili frižideru. prenosi Hayat

Kada je otopite, djelovat će svježe kao da je upravo kupljena. kako biste obezbjedili da vam hljeb bude ukusan i poslije odmrzavanja, uvijte ga u foliju prije zamrzavanja. Kad želite da odmrznete hljeb zagrijte ga ili u mikrotalasnoj na 15 do 25 sekundi ili na rešetki od rerne na 160 stepeni na nekih pet minuta. Ako hljeb jedete i koristite samo ga držite u frižideru u kesi za zamrzivač, prenosi Krstarica.