Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

ISHRANA UZ KOJU JE DŽEJMI OLIVER SMRŠAO 13 KILOGRAMA BEZ GLADOVANJA: Jedna promjena dovela je do toga da se višak istopi

Džejmi Oliver je decenijama omiljeni svjetski kuhar koji svojim brzim i zdravim receptima propagira zdravu ishranu. Međutim, kao i većina ljudi tokom karantina i imao je problema sa viškom kilograma, kada je kako je sam priznao pretežno konzumirao nezdravu hranu.

Oliver, koji ima petoro dece, promenio je svoje i navike svoje porodice kada je ishrana u pitanju i za kratko vreme skinuo skoro 13 kilograma koje je “nabacio” u prethodnih godinu i po dana.

– Nisam držao strogu dijetu, samo sam meso zamijenio velikim porcijama povrća – otkriva poznati kuhar.

– To daje izvanredno dejstvo: niste gladni, pojeli ste dovoljno, ali ne unosite namirnicu koja je problematična. Zanimljivo je da sam jeo čak i više nego ranije -dodao je Džejmi.

Pored zdrave ishrane, Džejmi je uspostavio ritam spavanja, krenuo je u teretanu i svakodnevno ide u duge šetnje prirodom.

– Na isti način se hrane i moja deca, a sebi sam prepolovio porcije ostale hrane. Jeo sam puno i orašastih plodova koji su odlični za srce, a uključio sam i alge u ishranu koje su zaista moćne kad želite da izgubite kilograme – otkrio je Džejmi.

-Mislio sam da su alge trendovska namirnica, ali naši preci su jeli morske alge. Imaju puno joda i to je zapravo najhranjivije povrće na svijetu- objasnio je slavni kuhar.

Iako Oliver nije u potpunosti prestao da konzumira alkohol kako bi skinuo kilograme, priznao je kako je bio umjereniji.

– Sada pijem samo vikendom- zaključio je Džejmi.