Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

JUGOSLOVENI SU LUDJELI ZA NJOM, NJENA LJEPOTA JE BILA BOŽANSTVENA! Znate li ko je na slici

Bila je jedna od naših najpopularnijih glumica koja je pored glumačkog talenta sve očarala i svojom ljepotom.

Za njom su uzdisali mnogi muškarci, glumila je u mnogim domaćim filmovima a nakon odlaska u Ameriku ostvarila je niz uloga i u popularnim stranim serijima među kojima se izdvojila serija “Izgubljeni” i “Vavilon 5” (Lost).

Rođena je u Zagrebu 07.09. 1955. Nekadašnja je članica Hrvatskog narodnog kazališta a igrala je u mnogim filmovima. Jedan od njih je bio i Otac na službenom putu Emira Kusturice, koji je osvojio Zlatnu palmu na Kanskom filmskom festivalu.

Osamdesetih godina kratko je nastupala za rok grupu La Cinema. Krajem 1991. godine zajedno sa suprugom Gorananom Gajićem emigrirali su u Ameriku. Godine 2002. vratila se u Hrvatsku poslije jedanaest godina i odigrala glavnu ulogu u predstavi Radeta Šerbedžije.
U Los Anđelesu snimila je i muzički album pod naslovom Songs From Movies That Have Never Been Made. Suprug slavne glumice je filmski režiser koji je režirao Sofoklovu Antigonu i jednu epizodu Babilona 5. Povremeno je pisala kolumnu za splitski  Feral Tribune. U pitanju je Mira Furlan.

(express/alo)

 

Express