Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Kako da provjerite da li je vašoj bebi stvarno hladno ili ne

“Koliko je toplo ili hladno bebi ne ocjenjujemo provjeravajući jesu li joj hladne ruke ili noge. Umjesto toga postavite prste ispod vrata bebe”, kaže doktorka Ivon Gustafson, ekspertkinja za roditeljstvo.

Ukoliko je bebi vrat topao i vlažan, to znači da joj je prevruće. U suprotnom, ako je hladan, potrebno je dodatno utopliti bebu.

Prema savjetima stručnjaka, bebu je potrebno obući jedan sloj više nego što oblačite sebe. Mnogi roditelji često prave grešku jer dijete previše utople.

Neki od upozoravajućih znakova mogu biti hladne ili crvene ruke kod bebe, uključujući drhtanje, blijeda ili crvena stopala i plave usne.

Postavljanje dodatnog ćebeta preko sjedišta za automobile nije loša ideja, sve dok to ne ugrožava protok vazduha, kaže Gustafson, a prenosi Zelena učionica.

Takođe se preporučuje izolacija kolica kako biste umanjili protok hladnoće do bebe. To možete uraditi tako što ćete ispod bebe postaviti komad stiropora.

Koža kod beba sklona je pucanju i sušenju u zimskim mjesecima, tako da se preporučuje redovno mazanje losionom ili hidratantnim kremama.

Izlazak na hladan vazduh s bebom ne treba izbjegavati. Međutim, važno je voditi računa da bebina odjeća bude prilagođena vremenu jer bebe ne mogu da zadržavaju temperaturu kao odrasli. prenosi n1