Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Marija Mikić: “Umjesto da se kao svaka trudnica na početku trudnoće radujem, ja sam strahovala”

Pjevačica Marija Mikić se trenutno nalazi u šestom mjesecu trudnoće i uskoro će postati mama jedne djevojčice, kojoj je zajedno sa izabranikom Jovanom Pantićem riješila da da ime Đurđa.

Ovo je, inače, žensko ime grčkog porijekla i izvorno je nastalo od “Georgos” što znači “onaj koji obrađuje zemlju” ili “poljoprivrednik”.

  • Mnogo sam sretna jer čekam djevojčicu, koju sam i priželjkivala. lako smo se isprva samo šalili da će se zvati Đurđa, odlučili smo da joj damo upravo to ime. Ne znamo nikog s tim imenom, kratko je i efektno – počela je Marija za medije, pa nastavila o teškom periodu kroz koji je prošla na početku trudnoće.
  • Nisam željela da govorim o trudnoći jer sam imala dva spontana pobačaja prošle godine i mnogo sam se plašila da se to ne dogodi i ovog puta. Razlog pobačaja nisam znala i stalno sam bila u grču. Onda su ljekari ustanovili da imam insulinsku rezistenciju i trombofiliju, modernu bolest današnjice, zbog koje se plod otežano zadržava – pričala je Mikićeva.
  • Trombofilija može biti genetska i stečena, naročito sada nakon korone. Test je pokazao da je kod mene u pitanju genetska, iako je niko u mojoj porodici nije imao. Najvažnije mi je da je beba zdrava. Radila sam prenatalni test jer su doktori u jednom trenutku pomislili da beba možda ima Daunov sindrom. Taj dodatni stres, dok nije stigao rezultat, ubijao me je.
  • Umjesto da se kao svaka trudnica na početku trudnoće radujem, ja sam strahovala jer ništa nije išlo lako. Sada je sve dobro, nemam jutarnje mučnine, ali povraćam šta god da pojedem, čak sam i smršala – dodala je.

Inače, par još ne planira da stane pred matičara.

  • Još ne planiram da se udam, bar dok ne prođe ova pandemija. Okupljanje u ovim uslovima, uz moju trudnoću, nije pametno – zaključila je Marija.

(express/alo)

Express