Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Način na koji mnogi jedu trešnje može izazvati ozbiljnu upalu

Sezona je različitog voća, naročito trešanja koje većina nas toliko obožava da jede. Uživamo u njima, a mnogi od nas gutaju cele plodove zajedno s košticama. Koliko je opasno jesti koštice iz voća? Na ovo pitanje u emisiji “Kec na 11” na K1 televiziji odgovor je dala gastroenterološkinja Vladislava Bulat.

“Nećete završiti u bolnici ukoliko vam se omakne neka koštica, međutim ljudi koji već imaju probleme s probavom i debelim crijevom, treba da pripaze”, objasnila je.

“Kod osoba koje imaju slabe mišiće debelog creva, ovo može dovesti do problema. Istanjeni mišići creva imaju određena proširenja, odnosno džepove u koje vrlo lako može da upadne koštica, zaglavi se tamo i dovede do upale”, objasnila je doktorka i dodala da svi ostali sa zdravim želucem i crevima ne treba da paniče, piše City Magazine.