Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Najlakša vježba koja će u dvije sedmice smanjiti stomak

Za ravan stomak ne morate se mučiti i raditi beskonačan broj “omraženih” trbušnjaka. Naime, pronašli smo najlakšu vježbu za postizanje ravnog stomaka, a što je najbolje, fitness stručnjaci tvrde da je i učinkovitija od tako teških trbušnjaka. Tajna ove vježbe koja se naziva isisavanje trbuha ne može biti jednostavnija – samo morate pravilno disati.

U ovoj vježbi disanjem se aktiviraju i jačaju najdublji abdominalni mišići tako da jednostavno činite kontrakcije. Takva tehnika dubokog disanja i “isisavanja” zraka iz stomaka dio je pilatesa i joge, no možete je raditi odvojeno od tih vrsta vježbi, piše Ljepotaizdravlje.ba.

Čim se probudite (idealno bi bilo na prazan želudac i dok ste još u krevetu) legnite na leđa sa savijenim koljenima i stopalima položenima na madracu. Udahnite pa duboko izdahnite i uvucite stomak toliko jako kao da pupak želite “prilijepiti” uz kičmu. Što više usukate stomak, to će biti jača kontrakcija i učinkovitost tog pokreta.

  • Zadržite uvučeni stomak 15 sekundi za početak, a kako napredujete, produžujte trajanje stiska sve do 60 sekundi, uzimajući plitke udisaje prema potrebi. Ponovite 3 do 5 puta.
  • Kada ste spremni za težu verziju “isisavanja” stomaka, radite vježbu klečeći na koljenima i dlanovima, sjedeći ravno u stolcu ili na lopti za pilates.
  • Nakon određenog vremena vježbanja stomak ćete moći držati stisnutim dok sjedite ili stojite tokom cijeloga dana.
  • Izvodite li ovu najlakšu vježbu za ravan stomak redono, zdravo se hranite te radite i svoj uobičajeni trening, rezultate ćete vidjeti i osjetiti već za dvije sedmice.

U videu pogledajte precizno izvođenje ove jednostavne i lagane vježbe za ravan i čvrst stomak.