Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Naučnici izračunali tačno u minut: Ovaj dio dana je najstresniji za većinu ljudi!

Kako piše „The Healthy“, istraživanje koje je sprovela grupa naučnika u Londonu, u kom je učestvovalo dvije hiljade ljudi, pokazalo je kako je većini odraslih najstresnije vrijeme u prosjeku oko 7:23 ujutru. Kao što možda pretpostavljate, to je zbog čestih takozvanih jutarnjih stresova.

Studija je takođe pokazala da postoji mala razlika u najstresnijem dobu dana u zavisnosti od pola. Žene se obično susreću sa prvom preprekom u danu nešto ranije nego muškarci, odnosno u 7:50. Za muškarce prvi stresni indikator počinje skoro sat vremena kasnije, tačnije u 8:43.

Ove jutarnje drame mogu čak da ometaju vašu produktivnost tokom dana, objašnjavaju stručnjaci koji su radili na istraživanju, prenosi Index.hr.

Na jutarnji stres, tvrde stručnjaci, najčešće utiče to što u ranojutarnjim satima ne stignemo sve da obavimo na vrijeme; saobraćajne gužve, pronalazak mesta za parkiranje, priprema doručka za porodicu i spremanje za vrtić ili posao samo su neki od problema sa kojima se većina nas susreće, a sve to utiče na nivo stresa, piše Krstarica.