Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Nutricionista sam, i evo kako možete da JEDETE PICU, A DA SE NE UGOJITE – Jedna stvar je posebno važna

Podaci govore da bi se prosečan čovek najpre odlučio za picu, umesto za drugu vrstu hrane.

Jedini problem je što pica sadrži mnogo kalorija. Zapravo, iako je pica bogata ugljenim hidratima, masna je zahvaljujući podlozi od testa i siru na vrhu. Prosečna pica sadrži oko 1000 kalorija, dok neke druge vrste imaju i do 1344 kalorije.

Dakle, ukoliko pazite na svoj struk, pica možda neće izgledati kao dobar izbor za obrok.Ovo će dovesti do toga da želite više id a ćete se prejesti ako sebi dozvolite i da je pojedete. Ako želite da budete zdravi, a da opet jedete picu, treba uzeti u obzir nekoliko stvari.

Kora
-Umesto kore od belog brašna, birajte picu čija je kora napravljena od celog zrna. Ovo vam može pomoći da se duže osećate sitim, a obezbedićete sebi energiju za ceo dan.

Nutricionista takođe savetuje da je tanja kora mnogo bolji izbor, zato što ima manje kalorija od debele kore. – Ukoliko ste netolerantni na gluten, onda je bezglutenska kora izbor za vas – objašnjava Harijet.

Sir
Ako tražite sir sa manje masti, odlučite se za sveži, feta, koziji i lagana mocarela mogu biti dobre Ove vrste sireva će i dalje dati odličan ukus, ali i neophodnu nutritivnu vrednost – objašnjava Harijer – Za veći izvor protein potražite sveži sir, rikotu i parmezan,piše Žena

I sa sirom treba biti oprezan, ne stavljajte ga previše zato što dodavanje može povećati broj kalorija i masti.

Dodaci
– Opcije kao što su feferoni, kobasice i slanina su bogate zasićenim mastima. Zasićene masti mogu da podignu nivo holesterola i izazvati upalne procese u telu što može izazvati niz zdravstvenih problema.

Ukoliko se odlučite za dodatke na pici, birajte one manje maste ili dodatke u vidu povrća.