Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Obiđite Valensiju-najlepši grad Španije

Ukoliko se odlučite za veoma atraktivnu, zanimljivu, lepu i pitomu sredinu Španije, onda je Valensija pravo mesto za vas. Svako turističko mesto nudi različite sadržaje ali su retke one destinacije koje na prvi pogled mame posmatrače. Lepota tradicionalnog duha prožeta je ukusnom hranom i sočnim vinom na čije sazrevanje utiče veliki broj sunčanih dana. Ukoliko još uvek niste doneli odluku o pravom izboru putovanja, Valensija će opravdati vaša očekivanja. Obezbedite sigurno putovanje, smeštaj i transfer od aerodrome preko akreditovanih agencija. Sam naziv grada koji u sebi nosi hrabrost i snagu, odličje su drevnog naroda ovog dela Španije.

Bezbedno putovanje u Valensiju avionom

Bezbedan i siguran prevoz do Valensije obezbeđen je avionskim saobraćajem, putem kojeg sa lakoćom stižete na željeno odredište. Valensija avionom je pravo rešenje za osobe koje žele kraće putovanje uz maksimalno korišćenje slobodnog vremena nakon dolaska. Zanimljivost odnosno atraktivnost opisane pokrajne Španije, posebno je privlačna ljubiteljima ostrva poput Ibice ili Majorke.

Čitav grad je opasan brojnim zelenim površinama, koje ublažavaju vrućine i snažne vetrove sa okeana tokom zimskog perioda. Nemojte oklevati u donošenju sigurne odluke, vaše putovanje biće bezbedno uz sve aviokompanije. Ukoliko je boravak rezervisan za letnji period godine, nemojte nositi težak prtljag već manje laganih stvari u kojima ćete se osećati prijatno. Imajte na umu da udaljenos aerodroma od samog centra grada nema puno kilometara.

Valensija mami lepotom svojih plaža

Španska obala se generalno može pohvaliti lepo uređenim i prostranim plažama, čistom obalom koja kupačima pruža sigurnost tokom kupališne sezone. Sitan pesak je svakako dragulj Valensije po čemu se sadržaj plavih zastavica posebno ističe. Najlepše plaže sveta upravo su  smeštene u Valensiji. Topla morska klima i blage zime, utiču na dužu letnju ali i jesenju sezonu.

Osobe koje preferiraju nešto aktivniji odmor sa sadržajima vodeng karaktera, uvek mogu organizovati vožnje brodićem, veslom ili kajakom. Na plažama su samonikle palme koje pružaju poseban osećaj tropskog uživanja i prave okeanske klime. Plaže su prostrane i dugačke, obezbeđene tuševima i brojnim restoranim sa osvežavajućim koktelima.

Posetom Valensije obezbedite izlete i sadržaj brojnih festivala

Valensija se ističe sadržajnim karakterom veoma različitim od drugog dela Španije. Grad odiše kulturnim sadržajima odnosno mnogobrojnim festivalima sa punoćom boja. Uz festivale su najčešće organizovane muzičke radionice i svaki korak je obojen tradicionalnom bojom zvuka, ukusnom hranom i raznolikim pićem.

Posetu bilo kom gradu iskoristite na najbolji način, sledite zanimljive destinacije koje očaravaju arhitekturom, umetnošću i naukom. Zaplovite rekom Turijom i obiđite grad umetnosti, složenu arhitekturu, zabavne muzeje i vrtove. U saradnji sa lokalnom trurističkom agencijom ili onom koja organizuje vaše putovanje, sačinite spisak najlepših destinacija koje uz velike povoljnosti kao grupa možete obići.

Ukoliko ste ljubitelj istraživanja, vedrog duha i ambicija, onda je Valensija pravi izbor za porodična putovanja. Posebno posvetite pažnju pronalasku komotnog smeštaja, kojeg svakako ima puno u ovom delu Španije. Imajte na umu vrednost uloženog novca i na vreme planirajte neophodan budžet. Najviše novca uzima smeštaj, ali su paketi uglavnom sa hranom što svako čini uštedu za putovanje. Iskoristite vožnju gradskim prevozom, što će vam olakšati kretanje i uštedeti dosta vremena i novca.