Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

OVU HRANU NIKAD NE UZIMAJTE SA ŠVEDSKOG STOLA

Međutim, mikrobiolozi otkrivaju koju hranu treba izbjegavati. Trebalo bi da izbjegavate namirnice kao što su kajgana, palačinke, žitarice i hranu kao što su džem, puter od kikirikija, marmelada i namazi od sira za koje je najvjerovatnije da će biti kontaminirani mikrobima.

Prženi krompir

Prženi krompir može biti nedovoljno začinjen i mastan i može se brzo pokvariti.

Voćna salata

Svježe voće može biti kontaminirano bakterijama kao što su salmonela, E. coli ili hepatitis A. Pored toga, voćna salata može da sadrži slatke sirupe i sokove.

Žitarice

Žitarice također mogu biti pune šećera i rafinisanih ugljikohidrata, što znači da ćete kasnije biti gladni i tromi.

Sirove ostrige

Ostrige su posebno izložene velikom riziku od bakterija, kao što je norovirus, a konzumiranje zaražene ostrige može imati potencijalno fatalne posljedice.

Kajgana

Kod kajgane za švedski sto umjesto jaja najčešće se koristi prah ili rastvor kako bi se jelo pripremilo brže i jeftinije.

Prethodno kuhano meso za doručak

Meso i kobasice su kraljevi doručka na bazi švedskog stola. Međutim, što duže stoje, to im je gore jer iz mesa curi mast.

Palačinke

Kao i prženi krompir, palačinke su optimalnog kvaliteta kada su svježe, inače ih treba izbjegavati. Umjesto ovih navedenih jela, sa švedskog stola najbolje je uzeti svježe voće, dimljeni losos, sir i nareske. prenosi Hayat