Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

PROMIJENITE IH ODMAH! Zbog ovih jutrarnjih navika KOŽA ubrzano stari, izgledaćete puno starije

Male promene u jutarnjoj rutini će učiniti da izgledate svežije, mlađe i odmornije. Starenje je prirodan proces koji nas sve čeka, bez obzira na to koliko o tome ćutimo. Pojava sede kose se može rešiti kod frizera, ali bore se ne mogu sprečiti.

Čak ni botoks nije svemoguć jer ne može delovati na kožu ruku i vrata. Međutim, ako se brinete o koži svog lica, možete smanjiti vidljivost bora i bez tretmana. Izbegavajte ove sedam navika kako ne biste izgledali starije nego što jeste.

Previše proizvoda na licuTeško je odoleti reklamama kojima nas bombarduju sa svih strana, ali ne morate isprobavati sve. A posebno ne odjednom. Koža tokom godina smanjuje proizvodnju masnoće, pa sve nepravilnosti na licu postaju vidljivije.

Kako biste usporili proces starenja, preporučuje se dubinsko pranje lica pre spavanja, a dovoljno je samo umivanje hladnom vodom ujutru. Za razliku od tople vode, hladna smanjuje oticanje i vraća sjaj koži.

Nenošenje zaštitnog seruma

Pored štetnog uticaja UV zraka, i drugi zagađivači iz vazduha nepovoljno deluju na našu kožu, a lice je najizloženije. Stručnjaci zato preporučuju nanošenje seruma sa antioksidansima pre kreme , a kao najkorisnije navode serume sa vitaminom C i E, ferulinskom kiselinom, zelenim čajem ili likopenom.

Nedovoljno vode

žeđ
žeđ
Foto: Profimedia
Ujutru nikako ne zaboravite na vodu, posebno ako redovno pijete kafu. Nedovoljna hidratacija će kožu učiniti suvom, a samim tim će se i znaci starenja istaći.

Izostavljanje vežbanja

Fizička aktivnost podstiče mikrocirkulaciju lica i hidrira kožu, tako da biste izbegli bledunjav izgled kože. Na kraju krajeva, vežbanje usporava i starenje ćelija kože.

Preterivanje sa puderom

Debeli sloj pudera će vas učiniti starijim jer će se uvući u pore i fine linije i istaći ih. Nanesite manje pudera i to vlažnom sunđerom kako biste izbegli suvoću i ravnomernije naneli proizvod.

Zanemarivanje područja oko očiju

Upotreba kreme za područje oko očiju ujutru i uveče je obavezna, jer je koža oko očiju najtanja i najosetljivija. Tu se prve bore najčešće javljaju.

Zaštita od sunca

Korišćenje kreme za lice sa zaštitnim faktorom 30 ili više je možda najvažnije. Neka vam postane deo svakodnevne rutine i nemojte je preskakati, bez obzira na godišnje doba ili oblačno vreme. UV zraci loše utiču na kožu čak i kada je oblačno,piše Žena

Na kraju, važno je naglasiti da održavanje zdrave kože lica zahteva doslednost i pažnju. Integracija ovih preporuka u vašu svakodnevnu rutinu može vam pomoći da zadržite mladolik i blistav izgled kože tokom godina.