Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Putovanje u Dubai – kako se najbolje organizovati?

putovanje u Dubai

Planiranje putovanja zahteva blagovremenu i detaljnu organizaciju svih potrebnih elemenata koji će učiniti da ugođaj bude potpun, a svaki uložen dinar u potpunosti opravdan i isplativ. Činjenica je da je putovanje u Dubai investicija, odnosno ulaganje koje se zasniva na većoj sumi novca, ali s obzirom na aktuelne ponude, veliki broj atrakcija i popularnost destinacije koja nema konkurenciju, definitivno vredi posetiti svetski poznatog predstavnika turizma. Da bi sve bilo savršeno, važno je blagovremeno razmotriti dostupne aranžmane turističkih agencija i pronaći ponudu koja će biti odgovarajuća i u skladu sa stanovišta raspoloživog budžeta. 

Dubai je najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, smešten na jugoistoku Persijskog zaliva i najpopularnije mesto u zemlji za posetu, odmor i uživanje. Postoji čitav spektar atrakcija koje se mogu posetiti ukoliko se planira putovanje u Dubai, pa nije loše unapred se informisati o najpopularnijim znamenitostima u samom mestu i okruženju. Pored toga, smeštajni kapaciteti su brojni i vrlo raznoliki, pružaju odlične panoramske preglede i vidike koji će definitivno svakoga ostaviti bez daha. Kako bi putovanje bilo pravo uživanje, organizacija uz turističku agenciju je sve što je potrebno za osmeh na licu turista svih generacija.

Važne odluke kada se planira odmor u Dubaiju

Upoznavanje destinacije za putovanje veoma je važno pre samog polaska na čarobnu pustolovinu. Kada je u pitanju egzotično putovanje u Dubai, neophodno je uskladiti sve što je potrebno sa finansijskim mogućnostima, kao i ponudom agencija. Naime, turističke agencije ostavljaju prostora da turisti odluče kada bi putovali i naravno koliko dana bi se zadržali u Dubaiju, uz standardne ponude i pakete koji su uvek dostupne za neodlučne putnike. Blagovremena rezervacija aranžmana po „first“ ili „last minute“ ponudama stvoriće važne finansijske uštede, pa je neophodno i biti brz. 

Kako je na ovoj destinaciji turistička sezona aktivna tokom čitave godine, poseta se može uskladiti i sa slobodnim danima, odnosno odmorima. Specijalni paket aranžmani koje obezbeđuju turističke agencije pružaju priliku za maksimalno uživanje – dobija se fantastičan hotelski smeštaj sa nekoliko zvezdica, u kombinaciji sa nizom usluga, obrocima, fakultativnim izletima, avionskom kartom i brojnim pokrivenim drugim troškovima. 

Izbor sjajnog smeštaja – Jumerian Beach Hotel sa 5 zvezdica

Odluka o tome koji će smeštaj biti odabran kada se ode na putovanje u Dubai, važna je kako za pojedince, tako i za porodice. Jumeirah Beach Hotel predstavlja moderan, luksuzan i inovativno opremljen rizort koji poseduje 5 zvezdica, hotelski autobus i mnogo atraktivnih sadržaja. Smešten je na samoj plaži Jumeirah, po čemu i nosi ime, na udaljenosti od aerodroma 25 kilometara, i 20 kilometara od samog centra grada. Jumeirah Beach Hotel sastoji se iz više od 600 soba raskošne površine, sa luksuzno opremljenim prostorijama i brojnim pogodnostima. 

Uređena bašta obogaćena je kompleksom bazena za decu, kao i odrasle, đakuzijem, barovima i akvaparkom. Čuveni „Wild Wadi“ akvapark smešten je ispred samog hotela sa 30 raznovrsnih tobogana, bazenima i različitim atrakcijama. Peščane plaže privatnog karaktera namenjene su posetiocima hotela, opremljene ležaljkama i svom potrebnom opremom za uživanje. Takođe, turistima je dostupna opcija polupansiona i punog pansiona za obroke, a užitak se stvara u brojnim restoranima. Jumeirah Beach Hotel obezbeđuje i sportske aktivnosti, kao što je tenis, aerobik, skvoš, fitness centar i teretane, uz različite vodene atrakcije.

Šta sve posetiti u Dubaiju danas?

Pored toga što je za putovanje u Dubai važno razmišljati unapred o prevozu, smeštaju, kao i ponudama turističkih agencija, neophodno je i razmotriti šta se sve to može posetiti na ovoj popularnoj destinaciji. Jedna od sigurno najpopularnijih atrakcija u Dubaiju jeste Burdž Kalifa, smeštena neposredno uz Dubai Mall, odnosno najveći tržni centar na svetu. Visina od 829 metara, više od stotinu spratova i panoramski pregled, nešto je u čemu uživaju svi turisti. Preporuka je unapred obezbediti karte koje se kreću oko 200 dolara. 

Još jedna atrakcija koja uveličava putovanje u Dubai, jeste Čudesna bašta sa najvišim cvetnim statuama, prirodnim kulturama i najvećim aranžmanom u obliku aviona. Neposredno pored, nalazi se i čuvena Bašta leptira, kojih ima 15.000 i lete u 10 hala. Takođe, još jedna „najveća atrakcija“ nalazi se upravo u Dubaiju, a odnosi se na džinovski ram za slike, koji je pozicioniran između novog i starog dela grada. Ulaznica košta oko 13 dolara za odrasle i dvostruko manje za decu, što obezbeđuje uspomenu u vidu porodičnog portreta, nastalog na 150 metara visine sa panoramskim pregledom grada.

Pored navedenih atrakcija, putovanje u Dubai ima i mnogo drugih, koje uključuju fantastičnu kuhinju i specijalitete, muzičke događaje, noćni provod, vodene sportove, zatim uživanje u skakanju padobranom i vožnji iznad grada, ali i nezaboravan pustinjski safari. Za obožavaoce šopinga, tu su brojni tržni centri, „Zlatna pijaca“ i šetališta. Ono što je bitno, jeste blagovremeno organizovati putovanje na ovu egzotičnu destinaciju, a sve što je potrebno jeste odabrati aranžman turističke agencije.