Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Recept za najbolje tijesto za palačinke. Bit će mekane k‘o duša

Ovaj recept idealan je za početnike, ali i one koji bi isprobali novu tehniku pripreme ovog prefinog deserta.

Sastojci:

200 grama brašna

dva jaja

jedan decilitar ulja

tri decilitra mlijeka

mlaka voda

kašičica soli i šećera

Priprema:

U dubljoj plastičnoj posudi pomiješajte brašno, jaja i dva decilitra mlijeka. Umutite smjesu i, ako je potrebno, dodajte joj još mlijeka. Tijesto možete napraviti i s mineralnom vodom, a u pripremi bi bilo najbolje koristiti pola mlijeka, a pola mineralne vode. Jako je važno da tijesto na kraju bude glatko i tekuće gotovo kao supa. Tada u smjesu ulijte decilitar ulja i dobro promiješajte.

Ako možete, pustite tijesto da odstoji 20-30 minuta.

U tavu ulijte ulje te ga, kada se zagrije, izlijte u obližnju posudicu. U masnu tavu tijesto ulijevajte tijesto i vodite računa da ga ravnomjerno rasporedite po tavi. Palačinke pecite na visokoj temperaturi, ostavite ih nekoliko trenutaka na ploči, a zatim ih prevrnite na drugu stranu. Drugu stranu palačinki pecite jednako dugo, otprilike jednu minutu.

Gotove palačinke napunite namazom po izboru i pospite šećerom u prahu, preljevom, orašastim plodovima ili šumskim voćem. Kako vam palačinke ne bi zagorjele, preporučuje se korištenje teflonske tave. Naime, one se ne lijepe i nije potrebno nakon svake palačinke dodati novu kašičicu ulja, piše Raport.