Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Stomatolozi iz Bosne i Hercegovine na globalnom dental eventu

Enorman broj izlagača dentalne opreme iz svih dijelova svijeta pokazuje da stomatologija uz razvoj digitalne tehnologije zaista gradi jaku i zdravu simbiozu raznovrsnih naučnih disciplina koje na kraju kao rezultat imaju ono što je do skoro bilo nemoguće.

Uzimanje preciznih otisaka digitalnim skenerom, saniranje potpuno bezubog pacijenta u samo jednom danu putem dentalnih implantata i fiksnih protetskih radova, vrhunski materijali koji enormno napreduju u biokompatabilnosti i kvaliteti dokaz su da živimo u vremenu kada se događa svojevrsna revolucija u stomatologiji.
Još uvijek postoji veliki broj stomatologa koji vjeruju starim dobro oprobanim metodama tvrdeći da nema potrebe mijenjati ono što već funkcioniše istakao je doktor stomatologije, Benijamin Kozica iz Bosne i Hercegovine sa adresom u Njemačkoj, koji je uzeo učešće na ovom globalnom dentalnom eventu gdje je prezentirao nova stomatološka dostignuća za jednu kompaniju iz Švicarske.

Ističe kako su ovakvi događaji za svakog stomatologa profesionalna obaveza ali je i činjenica kako je zapravo mnogo stomatologa iz Bosne i Hercegovine posjetio sajam. Na ovogodišnjem sajmu bilo je puno riječi o dentalnom marketingu.Dr. Benjamin Kozica je napravio kratak intervju sa najpoznatijim stomatologom u Njemačkoj, doktorom Stefanom Helkom.

Dr Stefan Helka je jedan od vodećih implantologa u Njemačkoj i pionir digitalnog dentalnog marketinga. Njegov tim svakodnevno objavljuje sadržaje koji imaju milionske preglede.
On ističe koliko je važno da stomatolozi izađu u medijski prostor.
Da se predstave svojim potencijalnim pacijentima što je i dalje jako rijetko ili neprofesionalno zastupljeno.
Jedno je sigurno, razvoj stomatologije neminovno prati rast cijena usluga.
Zbog toga redovne kontrole i perfektna oralna higijena smanjuje šanse da se nove metode isprobavaju na vama.

Naredni IDS zakazan je za 2025. godinu.