Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

TEŠKO MI JE PALO ŠTO JE KRAJ: Enes Begović morao da se odrekne svoje velike ljubavi

Iako gazi šestu deceniju života, Enes Begović jedan je od rijetkih pjevača koji može da se diči dobrom formom. Kako kaže, uprkos neprospavanim noćima tokom života zbog prirode posla kojim se bavi i stresu, uspio je da održi dobru formu.

Muzičare regiona nije povezivao samo mikrofon već i ljubav prema ovom sportu. Estrada Srbija često je igrala utakmice protiv estrade Bosne i Hercegovine, što kod Enesa i danas budi lijepe uspomene.

Na jednoj utakmici je bilo 55 hiljada gledalaca i onda smo napravili uzvratnu utakmicu na stadionu JNA gdje je bilo 30 hiljada i to su bili nezaboravni momenti. Tu su bili Sinan, Marinko, Halid Bešlić, Šaban i sjećam se vrlo dobro na stadionu u Sarajevu početni udarac izvela je Lepa Brena Zbog tih momenata mi je i žao što sad ne mogu da igram– kaže Enes.

Veliki je ljubitelj fudbala, kojim se rekreativno bavio tokom čitavog života, pa mu je nedavna povreda ahilove tetive jako teško pala.

– Totalna ruptura ahilove tetive i samim tim sam okačio kopačke o klin, to mi je najteže palo jer sam poslije pjevanja najviše volio fudbal. Znao sam fino igrati, nisam bio Mesi okej, ali nisam bio ni bezveze- priča pjevač.

A ko je od svih pomenutih po njegovom mišljenju bio najbolji fudbaler, on kao iz topa odgovara:

– Šaban Šaulić. Opasan je bio. Tu su bili i Haris Džinović i Mile Kitić takođe. O sebi neću- kaže pjevač.

Express