Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Top ideje za poklon u poslednji čas: Šta pokloniti za početak školske godine?

pernica

Statistički podaci govore da najveće glavobolje u septembru doživljavaju roditelji đaka i predškolaca zbog novih priprema, polaska u školu, obaveza. Slede sami đaci koji oduševljeni druženjem ipak manje uživaju povratku obavezama i učenju. Sasvim (ne)očekivano treću grupu glavobolja doživljavaju svi oni oko njih koji spremaju poklone, posebno za predškolce i đake prvake. 

Od školske torbe, preko pernice do raznoraznih digitalnih uređaja, sve je potrebno pripremiti, ali ipak razmišljamo dalje od toga. Koji bi to pokloni za đake mogli da budu zanimljivi, korisni, a da ih deca zaista koriste i vole?

Personalizovana pernica i školske torba

Skrolovanje po društvenim mrežama može da vam pomogne u pronalaženju idealnog poklona u najvećoj meri. Tako pronađete potrebne, ali neočekivane poklone. Ono šta je na spisku prvo potrebno definitivno je pernica i školski ranac. Kada je ranac u pitanju, najbolje je da pitate roditelje da li je potreban, da li je to već kupljeno, da se ne bi bespotrebno nizali u poklonima jedan za drugim. S druge strane, pernica je uvek potrebna, jer nekada jedna nije dovoljna, a i deo su potrošnog materijala.

Odličan poklon za đake jesu zanimljive pernice, u bojama i dezenima koje deca vole. Kada je sam stil u pitanju, neka pernica uvek prati uzrast i pol deteta, jer će mu se tako zasigurno dopasti, bez ikakvog razmišljanja. Međutim, ono šta je dodatni plus jeste to kada je pernica personalizovana, pa uz sve na sebi sadrži inicijale ili još bolje, ispisano ime deteta kome je poklon namenjen. Personalizovanje može da se uradi kroz određenu štampu na materijalu ili vez tehnikom, pa šta od ta dva lakše i brže pronađete tako i uradite. 

Pernica je potrebna radi organizacije i lakšeg snalaženja deteta na časovima, pa može da se uzme i neki set koji će imati pernicu predviđenu za veći deo pribora potrebnog za rad, a uz nju i neka manja koja će poslužiti za onaj najosnovniji pribor kao što je olovka, pero, gumica. Bilo kao jedini poklon ili dodatak većem poklonu, pernica je deo školskog pribora koji  je uvek potreban, baš kao i sveske, bojice…

Kreativni pribor

kreativni pribor

Potrudite se da poklon ne bude tek radi reda kupljen. Set olovaka, svezaka, deo je klasičnog školskog pribora za koji bi trebalo da se pobrinu roditelji, a ostali da uz poklon izazovu i radost deteta. Kreativni pribor je dobar izbor za to. Posebne drvene bojice, tempere u čašicama, magični flomasteri, neobičan pribor za kreativni rad… Sve ovo može da se pronađe u knjižarama, na internetu, a osim što predstavlja jako koristan pribor koji pomaže detetu da razvija svoju kreativnost, izazvaće ujedno ushićenje jer se susreće sa nečim novim. 

Puzzle i slagalice

Ne mora svaki poklon ni da bude usko povezan sa školom i priborom koji je potreban na času. Dosta toga se može pronaći da utiče na razvijanje razmišljanja i logičkih sposobnosti deteta van škole, a to će svakako uticati na postizanje rezultata lakše, kao i na postizanje boljih rezultata. Jedna od takvih mogućnosti jeste spajanje slagalica u različitim obimima, pa poklon može da bude i neka manja slagalica ili puzzle od 500, 1000 i više delova. Naravno, sam izgled slagalica, broj delova, prilagodite uzrastu deteta i njegovim interesovanjima, kako bi se zamišljeno i sprovelo u delo.

Logičke igrice

Kupovina igračaka, lutkica, barbika, nije možda najbolji poklon za ovakvu priliku, ali igra deci nikada nije loš poklon. Baš kao i slagalice, tako postoje brojne igre i igračke koje utiču na kognitivni razvoj deteta, pa je to definitivno poklon koji mnogo vredi. Svaki poklon koji podrazumeva razvoj u bilo kojem smislu je za poklon povodom početka nove školske godine izbor kojem se ne može pronaći nijedna mana. Ništa manje vredan nego što je to ranac, pernica ili bilo šta drugo šta je striktno namenjeno upotrebi u školi.

Pametni sat

Telefoni nisu dobar poklon, posebno ne deci u mlađim razredima. Njihova upotreba dosta toga ume da uspori u razvoju, da stvori loše navike i slično… Međutim, komunikacija sa detetom je danas i te kako potrebna, pa opcija posedovanja pametnog sata predviđenog za dečiji uzrast je vrlo korisna. Danas se mogu pronaći po veoma pristupačnim cenama, zbog čega su sigurno vredan i lep poklon koji će se svima dopasti. 

Pretplata na edukativne platforme

Budući da smo zašli u sferu digitala, koji je svakodnevnica današnjih učenika, onda ga treba iskoristiti na dobar, pametan način. Umesto garderobe, određenog školskog pribora, članstvo na nekoj edukativnoj platformi, članstvo u elektronskim bibliotekama, poklon je koji sa sobom nosi jako visoku vrednost. 

Šta je vaš izbor?