Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Trebaju li žene depilirati dlačice na rukama? Stigao je odgovor!

I za muškarce i za žene postoji konsenzus o tome kako održavati kosu na glavi, licu, nogama i pazuhu. Međutim, čini se da ne postoji postavljeni standard o kosi na rukama – posebno za žene.

Dosta je žena dlakavih ruku koje ih radije tako i drže, a jednako je toliko žena koje ne mogu podnijeti ni najmanje strništa na rukama. Pa, u čemu je stvar s kosom na rukama? Trebaju li ga žene zadržati ili sve obrijati?

Kratki odgovor je: Na vama je. Brijanje ruku nema nikakve koristi za tjelesno zdravlje, ali kad dlake dotjerate na način da se osjećate najbolje, to vam može podići samopoštovanje i pozitivno utjecati na mentalno zdravlje.

Evo što trebate znati ako se razmišljate o brijanje ruku.

Koji je najbolji način da se riješite dlaka na rukama?

Postoji mnogo različitih načina da se riješite dlaka s ruku: možete ih obrijati, depilirati voskom, podrezati, koristiti kreme za uklanjanje dlaka ili se podvrgnuti elektrolizi, laserskom uklanjanju dlaka ili ušećerenju.

Svaka metoda ima svoje pozitivne i negativne strane, ovisno o vašem proračunu, toleranciji na bol i željenoj trajnosti. Brijanje, šišanje i upotreba krema za uklanjanje dlaka izvrsne su mogućnosti za brzo, jednostavno i jeftino uklanjanje dlaka s ruku, a općenito su manje bolne od ostalih metoda.

Ali rezultati nisu trajni. Elektroliza, uklanjanje dlaka laserom i redovito poharanje šećera trajnije su mogućnosti; međutim, tretmani su često skupi i mogu biti bolni. Depilacija depilacijom ima različite stupnjeve boli i može biti jeftina ili skupa, ovisno o tome posjetite li salon ili koristite komplet za depilaciju kod kuće.

Ako ste netko novi u uklanjanju dlaka s ruke koji traži jeftinu, laganu i bezbolnu opciju, brijanje je vjerojatno vaš najbolji izbor.

Trebam li obrijati ruke?

Ako “Trebam li obrijati ruke?” stalno vam iskače u glavi, ne zaboravite: Nitko ne može odgovoriti na to pitanje osim vas. Odvojite malo vremena da razmislite o tome. Ako vam dlakave ruke ne smetaju, ne biste trebali osjećati pritisak da ih obrijete. Ako odlučite da biste voljeli glađe ruke bez dlaka, onda je u redu potražiti mogućnosti uklanjanja dlaka.

Ne dopustite da vas standardi ljepote pokolebaju. Vaš izbor dotjerivanja trebao bi odražavati ono zbog čega se osjećate najudobnije.

Koliko često trebam brijati ruke?

Ovisi o tome koliko brzo raste dlaka na vašem tijelu. Da biste ostali potpuno bez dlaka, morat ćete brijati ruke onoliko često koliko biste brijali druge dijelove tijela, poput nogu. Ljudi s prirodno dlakavim rukama morat će se češće brijati kako bi održali rezultate.

Nakon što ste prvi put obrijali ruke, očekujte da ćete vidjeti strnište nekoliko dana kasnije. Planirajte ih obrijati barem jednom ili dva puta tjedno nakon toga. (I upamtite: nemojte se suho brijati! Možda uklonite dlake na rukama, ali na kraju ćete opeći žilet.)

Rastu li dlake na rukama gušće?

Široko je poznat mit da će vam brijanje dlaka na ruci ponovno narasti gušće, tamnije i brže. Ali istina je da brijanje neće promijeniti teksturu, boju ili brzinu rasta vaše dlake. Gruba dlaka koja izraste nakon brijanja samo je strnjika. Kad za brijanje koristite britvicu, ona ošiša dlake na način da svaki pramen ostane ravnog, tupog ruba. Taj oštri rub može se osjećati neobično grubo, ali stvarna dlaka je i dalje ista kao prije.

Budući da vam se dlake na rukama neće mijenjati nakon brijanja, mali je rizik isprobati je ako ste znatiželjni. Dakle, samo naprijed i pogledajte želite li obrijati ruke. Ako to ne učinite, možete se lako vratiti prihvatanju dlaka na rukama, prenosi Novi