Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

UKLONITE CELULIT i STRIJE UZ SAMO 2 SASTOJKA: Smjesu umasirajte na problematični dio i sačekajte 20 min

Nije važno kako ste ih zaradili, da li naglim mršavljenjem, da li nakon trudnoće – strije su tu, pa su tu. Srećom, postoji jednostavan i besplatan način da ih se riješite.

Ma kako vam ružno izgledale, strije ne predstavljaju zdravstveni, već prije svega estetski problem.

Ipak, nijedna žena, pa ni muškarac, ne voli da ih vidi na svom stomaku.

Javljaju se na mestima najviše izloženim rastezanju i rastu kože: ramena, nadlaktice, grudi, trbuh, bokovi, bedra i zadnjica.

Strije su zapravo oštećenje vezivnog tkiva koje nastaje usljed prebrzog rastezanja kože.

Uvijek su u pitanju vodoravne crte na tijelu, na početku ljubičastocrvenkaste boje, da bi na kraju postale bijele. Iako na tržištu postoji pregršt veoma skupih preparata za njihovo uklanjanje, malo ko zna za ovaj jednostavan domaći recept.

Zrnca mljevene kafe rade nježan piling kože i stimulišu proizvodnju kolagena, dok maslinovo ulje “zaključava” vlagu unutar ćelija epiderma.

Evo kako da napravite smjesu

Napravite smjesu od jedne kašike maslinovog ulja i jedne kašičice kafe – nježnim pokretima umasirajte smjesu na dijelove kože prekrivene strijama – radite to 5 minuta, a onda ostavite 20 minuta da odstoji – isperite mlakom vodom – obrišite se laganim utapkavanjem peškirom – nanesite losion za tijelo po izboru – ponavljajte ovo svakog dana i strije će nestati kao rukom odnešene.

Za još bolje rezultate, pogotovo ako na problematičnoj regiji imate i celulit, u smjesu možete dodati i jednu kašičicu žutog šećera, prenosi NovostiMagazin.