Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

“USNULI GRAD”: Mejdi Sulejmani predstavio omaž miru i tišini

Jedan od najaktivnijih bh. gitarista, Mejdi Sulejmani, predstavlja svoju novu kompoziciju “Usnuli grad”. Kompozicija je, kako sam kaže, nastala kao “omaž” miru i tišini grada kasno uveče.

Svi ponekad želimo da budemo sami sa svojim mislima i da šetamo ulicama gdje nema nikoga. Tamo vlada tišina, misli su najglasnije – rekao je Sulejmani. 

Kroz svoja djela on nastoji ljudima dočarati svoja osjećanja. Kada govorimo o “Usnulom gradu” želio je da ljudi osjete njegovu emociju dok šeta snenim ulicama grada, kada puls automobila i buke malo odmara.

Kao i do sada, svoju saradnju potvrdio je sa već provjerenom ekipom.

Ja sam zaista privilegovan što radim sa divnim ljudima. Mirza Balić je ponovo zadužen za miks i mastering. On tačno zna šta želim i uvijek me obraduje dobrim zvukom. Volio bih da je manje skroman, ali to je odlika velikih ljudi.Rifet Čamdžić za bubnjem, moj je veliki prijatelj i divna duša. Tu je i Kenan Imamović koji svira bas gitaru i ima prepoznatljiv touch na instrumentu– kaže Mejdi.

Za novu kompoziciju snimljen je i zanimljiv spot čiju režiju potpisuje Perica Vrhovac, Deep Studio Banja Luka. Mejdi ga je okarakterisao kao fantastičnog “filmadžiju”, a kada pogledate ovaj vrhunski spot sigurni smo da ćete se složiti.

-Veliko hvala Elvirsu Deliću i “Are You Hiding” na ogromnoj podršci na mom putu. Hvala Hayat Produkciji i AMUSU na uvijek širom otvorenim vratima. Veliko hvala i “Agencija Produkcija” na binskoj rasvjeti – zahvalio se Mejdi svim svojim saradnicima.

Mejdi aktivno nastupa po regionu sa mnogim našim zvijezdama, te aktivno radi u više muzičkih studija u zemlji.

Express