Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Uz samo pet namirnica ubrzajte gubitak kilograma

Teško vam je izgubiti višak kilograma i održati željenu tjelesnu težinu? Mišićna masa se nažalost gubi kada uđemo u tridesete, a to znači da će se na tijelu puno lakše nakupljati masnoće. Uz tjelesnu aktivnost, važno je napraviti i neke promjene u prehrani.

Sjemenke lana
One su odličan izvor omega 3 masnih kiselina, ali su i pune vlakana. Istraživanja pokazuju da oko 30 g vlakana u danu može pomoći kod gubitka kilograma. Zbog njih dugo nećete osjećati glad i tako sigurno jesti i manje nezdravih namirnica.

Bobičasto voće
Ako želite izgubiti višak kilograma, razmislite da u prehranu uključite svježe voće kao što su jagode, borovnice, brusnice, a možete ih dodati jogurtu ili voćnom napitku. Voće sadrži impresivne količine nutrijenata, a kada se dodaju prehrani, mogu pomoći i kod gubitka kilograma. Samo jedna porcija bobičastog voća sadrži oko 8 g vlakana, a tu su i antioksidanti i fitohemikalije koje ne treba zanemariti.

Avokado
Osim što sadrže puno vode i vlakana, u avokadu se nalazi malo kalorija. Osobe koje često jedu avokado kažu i kako jedu više voća i povrća svaki dan, te puno manje hrane koje sadrži dodane šećere. Studija provedena prije 10 godina navodi kako će vas pola avokada zasititi i nekoliko sati.

Orašasti plodovi i sjemenke
Kada se jedu u umjerenim količinama, orašasti plodovi mogu biti jako zdrava grickalica koja će vam sigurno olakšati dijetu. Te namirnice su pune fitokemikalija i nutrijenata ali i antioksidanata. Možete ih dodati skoro svakom obroku ili ih grickati za međuobrok,piše Avaz