Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

VESNA MRAK, KRALJICA DOBRE ZABAVE: Za jednu noć sam zaradila osam hiljada franaka bakšiša

Vesna Ignjić je dugo prisutna na estradnom nebu, ali malo ko je poznaje pod njenim pravim prezimenom. A kada se kaže Vesna Mrak, e onda mnogi kažu da se radi o kraljici dobre zabave i, kako bi to muzičari između sebe rekli, pjevačici koja zna da zaradi itekako dobar bakšiš. A, to je zaista umjeće.

Rođena je u Bajinoj Bašti, i pjeva već 17 godina. U Švicarskoj živi već punih sedam godina. Prije toga živjela je u Beču, Austriji, Kanadi, Španiji. Prvi zvanični profesionalni nastup imala je sa „Zvezdama Grandama“, a nastupala je sa Tanjom Savić, Slavicim Ćukteraš, Nemanjom Nikolićem, a bio je tu i stariji kolega Kuki.

-Kada sam za diskografsku kuću „VIP“ Ivana i Jane Todorović, izdala prvi album dosta sam se reklamirala na BN televiziji. Tako su me neki menadžeri zapazili i ponudili mi nastupe. Nastupajući sa učesnicima „Zvezde Granda“ mnogi su pomislili da sam se i ja takmičila, ali nisam. Na prvu turneju u Ameriku me poslao rahmetli Enes Popak, jedan divan čovjek, menadžer kojeg zaboraviti neću dok sam živa. Enes mi je bio kao moj otac, podržavao me u svemu i bio maksimalno korektan prema meni, organizovao mi nastupe, a posebno što se tiče BiH. A, po pitanju mojih nastupa vani, a posebno u Švicarkoj koji mi je ugovarao nastupe sa Miletom Kitićem, rahmetli Sinanom Sakićem, bio je to Toma Gligorić – priča nam Vesna.

Ona se, kako nam je rekla, u posljednjih par godina malo više ulijenila po pitanju snimanja novih pjesama, jer kako reče, radi svaki vikend, a ponekad i mimo vikenda.

-Ja sam u toj nekoj zlatnoj sredini, svaki moj nastup veoma dobro novčano prođe i dok većina mojih kolega sjedi kod kuće ja radim i radim. Bogu dragom hvala veoma sam zadovoljna. Kada sam htjela da snimam nešto novo, došla je pandemija. Ali, sada sam mom životnom partneru Dejanu rekla da je došlo vrijeme da se snimi nešto novo. Moj Dejan je i moj menadžer, pomaže mi u ovom poslu, on je moja snaga i potpora. Stacionirali smo se u Švicarskoj i tu i ostajemo. A, danas ako nemaš hit, ne možeš ni da opstaneš. A, u zadnje vrijeme niko nema hit, osim Darka Lazića.

Zgodna si, lijepa, a zašto nadimak “Mrak“?

-Taj nadimak mi je kada me prvi put vidio u Beogradu dao pokojni Minimaks. Bila sam u društvu gdje je bilo dosta popularnih pjevača, a ja sam tu pjevala. Kada sam otpjevala nekoliko pjesama, Minimaks je rekao: „Pa, ljudi ova Vesna je mrak“, i tako sam dobila nadimak Vesna Mrak.

Kažu da si kraljica bakšiša. Koja je najveća suma koju si dobila?

-To je bilo u jednom mjestu u Švicarskoj, hajdemo reći skijaško mjesto, gdje živi naši dobro situirani ljudi. E, tu sam za noć dobila oko osam hiljada franaka bakšiša. Ali i u saradnji Mersedom Hadžićem, poznatijim kao Mirso Švicarac, a to je moj brat, moj iskreni prijatelj, sam također dosta novca zaradila, a pomogao je i mom Dejanu da uđe u te menadžerske poslove. To se nikada i nikako ne može zaboraviti. Zbog toga našem Mirsi, bratu i prijatelju jedno veliko hvala.

Kako izlaziš na kraj sa malo agresivnijim gostima?

-Svi pjevači i oni poznati, ali oni malo manje poznati dolazili su u nezgodne situacije sa ovakvim ili onakvim gostima, pa tako i ja. A, meni je rahmetli Popak govorio: „Vesna ti imaš takav osmjeh i sa njim možeš svakog da razoružaš. Samo se osmjehuj i iz svake situacije izlaziš kao pobjednik“. Svake nezgodne situacije sam smirivala osmjehom, pa i oni najveći opasni momci su me poštovali i voljeli. I taj osmjeh je dar od Boga.

Kada će biti tvoja i Dejanova svadba?

-Mi smo već 11 godina zajedno, pa nekada mu kažem da bi mogli da uradimo neku našu svadbu, a on se nasmije i kaže: „Pa kolika bi ta naša svadba bila?“ Imamo toliko poznanika, prijatelja, saradnika, da bi sve to trajalo danima. Ali, bože zdravlja, bit će i to.

Razgovarao: Bato ŠIŠIĆ

Express