Connect with us

Upište pojam za pretragu

Regija

Crna Gora uvodi sankcije Rusiji

Otvorena linija za donacije
Pridružujući se u potpunosti restriktivnim mjerama, privrednih i individualnim sankcijama Crna Gora je nastavila politiku stopostotne usaglašenosti s vanjskom politikom Evropske unije, navode iz crnogorskog MVP-a.

U isto vrijeme, glavni štab Vojske Crne Gore je najavio da će Ukrajini donirati određene količine zaštitne opreme, prvenstveno zaštitnih prsluka i balističkih kaciga, dok je ministarstvo finansija odredilo 50.000 eura pomoći vladi u Kijevu.

Također, crnogorski Crveni križ, otvorio je posebnu telefonsku liniju preko koje građani mogu donirati novac za pomoć stanovnicima Ukrajine.

Planira se organizirati humanitarni let
Podgorički mediji objavili su u srijedu da je luksuznu marinu Porto Montenegro uplovila superjahta Galaktica super nova, vlasništvo Vagita Alekperova, vlasnika ruskog Lukoila, koja je stigla iz Barcelone. Gaklaktika super je 75 metara duga jahta, procijenjena na 75 miliona eura. CNBC je ranije javio da su jahte četiri ruska tajkuna isplovile iz evropskih luka, nakon što je otvorena mogućnost zamrzavanja imovine ruskih milijardera.

Crnogorska vlada najavila je i da zbog velikog zanimanja crnogorskih državljana koji žele napustiti Rusiju planira organizirati humanitarni let nacionalne aviokompanije Air Montenegro, piše Avaz.

Haber.ba