Connect with us

Upište pojam za pretragu

Regija

Djevojčica koju je otac držao zatočenu na Zvezdari plaši se ljekara: “Viče, diže ruke kao da se brani”

Osmogodišnja djevojčica koju je otac Uroš Pašajlić godinama držao zatočenu u stanu, u kadi na Zvezdari, u Beogradu, još uvijek je u bolnici i pitanje je kada će izaći, jer se nalazi u jako teškom stanju.

Djevojčica je smještena u posebnom boksu u Tiršovoj gdje ima danonoćnu njegu, piše Blic.

Dehidrirana djevojčica
– Analize su joj ispod normale. Imuni sistem joj je jako loš. Dehidrirana je i neuhranjena. Postepeno joj se uvodi hrana, ne smije odjednom – kaže izvor Blica.

Kako saznaje ovaj portal, djevojčica je tiha, povučena i slabo priča.

– Ona ima osam godina, a samo 10 kilograma. Premršava je za svoj uzrast. Ne može ni da stane na nogice. Zna da kaže svoje ime i prezime, traži čokoladu, ali sve to izgovara jako tiho. Pojedine riječi i rečenice govori jako nerazumljivo ili ne zna uopće da kaže – navodi sagovornik.

Veliki strah
Prema njegovim riječima, ono što budi jezu jeste što djevojčicu ne mogu da pregledaju hirurzi, jer čim vidi muškarca ona počne da plače i da se brani.

– Viče, diže ruke kao da se brani. Drži se za stomak i neprestano plače čim joj priđe muška osoba. Psiholozi će u narednom periodu raditi sa njom, bit će potrebno mnogo vremena da se djevojčica oporavi. Najteže posljedice koje će imati bit će psihološke – navodi sagovornik.

Određen pritvor
Njenom ocu Urošu Pašajliću danas je određen pritvor do 30 dana po svim tačkama koje postoje u zakonodavstvu Srbije – s obzirom da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, kao i da su način izvršenja krivičnog djela i težina njegove posljedice doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka.

On se na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu branio šutnjom i izgovorio samo jednu rečenicu kojom je pokušao da se opravda – da je ponovo, duže vrijeme konzumirao na,kotike i alkohol?!

Bio u bjekstvu
Uroš je uhapšen nakon što je tri dana bio u bjekstvu, kada su ga policajci u utorak popodne pronašli u štek stanu na Karaburmi, gdje se krio kod prijatelja.

Podsjećamo, otac je kćerku godinama držao zatočenu u stanu, dijete nikada nije upisalo školu, niti bilo kod ljekara.

Slučaj je rasvjetljen nakon što je Uroša za nasilje prijavila njegova emotivna partnerka Ivana L., koja je ispričala nadležnim organima kako je nasilnik nju, kao i njegovu kćerku, držao zatočene u stanu!

On je Ivanu tukao i zlostavljao, a tek nakon njene prijave otkrivena je tragična sudbina djevojčice.

Djevojčica je nakon prijave odvedena kod ljekara, koji su dijete zatekli vidno zapušteno i izgladnjelo, a od potresnog prizora rasplakali su se i medicinski radnici.

Haber.ba