Connect with us

Upište pojam za pretragu

Regija

Za njim su uzdisale Jugoslovenke, a on u 8. deceniji izgleda 20 godina MLAĐE: Slavni maneken otkrio TAJNU SVOG IZGLEDA

Đorđe Pavlov je poznati beogradski šmeker, poznatiji po nadimku Đoka Kortina, a za njim su uzdisale brojne Jugoslovenke.

On i danas oduševljava svojim izgledom iako ima 72 godine, a jednom prilikom je govorio i o svom načinu života, koji je velikim delom zaslužan za njegovu vitalnost.

– Imam neki svoj režim života već dosta godina. Ne lišavam se ničega. Nisam pušač ali ne zato što je to štetno. Iskreno nije mi niko dokazao zašto je pušenje štetno. Nekad sam pušio, ali dugo več ne pušim. Što se alkohola tiče volim da nekad popijem čašu crnog vina, kada je vruće onda tu ide što hladnije pivo. Žestinu ne pijem, ali ne zato što mislim da ona nije dobra, nego mi jednostavno ne prija – izjavio je on.

Njegova duhovitost i šarm su neprolazni, pa je tako on istakao da su mu nekada najvažnije stvari u životu bile one koje počinju na slovo S: seks, skijanje, sport i smeh.

Skijanje je njegova velika ljubav, a iako je naučio kasno da skija, čak u 31. godini, odmah se zarazio i nije želeo da propusti nijednu zimu.

– Moji roditelji su u dobokoj starosti otišli sa ovog sveta. Ja ne želim da doživim te godine jer znam da u tim godinama neću biti ono što sam danas. Starost je strašna i jedina neizlečiva bolest. Sa starošću dolaze razni problemi. Budete vi zdravi ali vas boli ovo, boli vas ono. Moja majka je umrla sa 96 godina. Tri godine pre nego što će preminuti ona je kukala da želi da ode, da joj je dosta, da je sama. Ja nisam mogao mnogo da joj se posvetim a slabo je imala svoje društvo. Tako da sam ja razmišljao da napravim u Srbiji udruženje za legalizaciju eutanazije. To je nešto što postoji u nekoliko evropskih zemalja ali postoji samo za neizlečive bolesnike. Ali ja bih voleo da napravim društvo za legalizaciju eutanazije zdravih ljudi koji ne žele više da žive. A takvih je trenutno dosta – iskren je Kortina.

On je dodao i da je njegova tajna u tome što se ne prejeda, pa tako umesto deset ćevapa, on će uvek pojesti pet.

Đorđe je u braku sa Oliverom, sa kojom ima sina Aleksu i ćerku Milu, a kako je sam jednom prilikom otkrio, i njihov brak je kao i svaki drugi, prolazio kroz određene krize.

– Odnosi između supruge Olivere i mene danas su u sasvim dobrom stanju. Svaki brak pretrpi određene padove, ima probleme i krize, ali nadam se da smo sve to prevazišli – rekao je jednom prilikom i dodao kako je za to zaslužan možda i Kopaonik kao planina koja je rešenje za sve, prenosi espreso.

Haber.ba