Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Adnan Ćatić nokautirao Altayja pa poručio: Ovo nije Stuttgart, ovo nije Ludwigsburg, ovo je Bosna i Hercegovina!Budi ponosna, Bosno i Hercegovino, kakve sinove imaš! Adnan Ćatić na fenomenalan način, tehničkim nokautom, pobijedio Šukrua Altayja.

Emotivna proslava oca i sina! Mahir u očevom zagrljaju! Ima li Adnan Ćatić nasljednika?!

Bosanskohercegovački bokser i peterostruki prvak svijeta, Adnan Ćatić, alias Felix Sturm (44), večeras je u njemačkom Ludwigsburgu ponovo ukrstio rukavice s Turčinom Šukruom Altayjem, a vidjeli smo fenomenalan obračun u kojem je slavio neprikosnoveni Ćatić.

Adnan Ćatić, alias Felix Sturm, slavio je tehničkim nokautom u devetoj rundi, kada je sudija odlučio prekinuti meč.

 

Bio je to revanš između ove dvojice boraca pošto je Ćatić u februaru ove godine sudijskom odlukom savladao Altayja, koji je bio nezadovoljan takvim ishodom. Sada je Sturm definitivno dokazao da je bolji borac od Turčina i ovim je spuštena zavjesa na njihovo rivalstvo.

Agilnije je u meč ušao Turčin i odmah je zadao nekoliko dobrih udaraca, ali Ćatić se brzo “probudio” i uspostavio kontrolu u ringu te je u finišu prve runde s nekoliko dobrih direkta pogodio Altayja.

I u drugoj rundi obojica su nastavila ulaziti u otvorene razmjene. Gledali smo pravi rat i zaista je bilo teško procijeniti ko je bio bolji u druge tri minute.

Rat ovog dvojca nastavio se i u trećoj rundi. Obojica su zadavala mnogo udaraca, nekolicina ih je i pronalazila mete, a tako je nastavljena potpuno ravnopravna borba.

U četvrtoj su rundi oba borca malo podigla ručnu i tempo je opao, što je bilo i za očekivati nakon nevjerovatnog rata u prvih devet minuta borbe.

Turčin u petu rundu ulazi jako agresivno i baca veliki broj udaraca, ali nakon toga iscrpljen potpuno spušta gard i to Ćatić koristi, pa slijedi serija dobrih udaraca bh. boksera s adresom u Njemačkoj.

Šestu i sedmu rundu je zasigurno dobio Ćatić, koji je iskoristio očit pad Turčina u ovom periodu borbe te je zadao ogroman broj čistih udaraca.

Nastavio je Ćatić dominaciju i u osmoj rundi, da bi potom u devetoj konačno i završio posao pošto je sudija prekinuo borbu kod jednog nokdauna u kojem se našao Altay.