Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Alcaraz osvojio Indian Vels i skinuo Đokovića s vrha ATP liste


Carloc Alcaraz (19) pobijedio je Danila Medvedeva 6:3, 6:2 u finalu Indian Velsa za treći Masters naslov u kratkoj karijeri te, još važnije, povratak na svjetski tron. Na novoj ATP listi, koja izlazi jutros, broj 1 je španski tinejdžer.

S vrha je skinuo 16 godina starijeg srbijanskog šampiona. Alcaraz je nakon osvajanja Indian Velsa na 7420 bodova, dok je Đoković zbog odbijanja da se vakciniše protiv korone dobio zabranu nastupa na Mastersima u Majamiju i Indian Veilsu, pa je ostao na 7160 bodova. 

Alcaraz je u finalu Mastersa u kalifornijskoj pustinji bio nedodirljiv protiv Medvedeva. Rani break u prvom setu je čuvao do kraja tog dijela igre. Drugi je počeo još uvjerljivije, napravio je dva breaka zaredom i riješio meč.

Medvedev je djelovao razbijeno, a Alcaraz ga je dotukao svojim servis gemovima. Tako je osvojio treći naslov iz isto toliko finala Mastersa i prvo mjesto ATP liste.

Ipak, Alcarazu neće biti lako sačuvati prvo mjesto, jer u Majamiju brani 1000 bodova i samo ako tamo osvoji naslov zadržat će broj 1 pred sezonu na zemlji. 

The post Alcaraz osvojio Indian Vels i skinuo Đokovića s vrha ATP liste appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba