Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Arian Sadiković pobijedio legendarnog nizozemskog borca

[ad_1]

Odlični bh. borac Arian Sadiković pobijedio je na One Fight Night 11 eventu legendarnog nizozemskog kickboxera Niekyja Holzekena nakon tri runde.

Sadiković je nakon ove pobjede na omjeru od 23 pobjede i četiri poraza u profesionalnoj karijeri, a Holzeken je na omjeru 94-17.

Arian je slavio jednoglasnom odlukom sudija, a lijevi kroše bio je jedno od njegovih najubojitijih oružja u ovom meču. U borbi protiv legendarnog nizozemskog borca jako lijepo radio je prednjim direktom i koljenima. 

Sadiković je od samog početka meča dominirao. Pogađao je fenomenalno bokserskim tehnikama i nije mu bilo bitno ime koje stoji ispred njega. 

Konstantno je išao naprijed i Sadiković je tokom dvije runde dominirao, a Holzeken se probudio u trećoj, ali nedovoljno da napravi nešto više. Na kraju je pobjeda zasluženo pripala bh. borcu.

Dvadesetosmogodišnji Sadiković rođen je u Crnoj Gori, a dugi niz godina živi u Njemačkoj. Izuzev njemačke zastave, Sadiković se ponosi i bori pod bosanskohercegovačkom zastavom i posebno je vezan za Sarajevo i Butmir gdje ima porodičnu kuću. 

Zanimljivo je da je Arian Sadiković prvi rođak Nermina Bašovića, osvajača zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj i sportiste godine BiH 2003. godine, a koji sa dosta uspjeha vodi kickboxing akademiju Ilidža i gdje Arian terenira kada je BiH.

The post Arian Sadiković pobijedio legendarnog nizozemskog borca appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba