Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Arsenal je nezaustavljiv: Demolirali su Newcastle za nastavak drame na vrhu tabele

[ad_1]

Arsenal i Newcastle su odigrali posljednji susret današnjeg programa Premier lige, slavili su domaćini sa ubjedljivih 4:1.

Domaćin Arsenal je prije susreta sa Newcastleom doživio jedan neugodan poraz od Porta u Ligi prvaka, a gosti su se uspjeli vratiti na pravi put i do gostovanja u Londonu uvezali su pet susreta bez poraza.

Ipak za pobjedu u Londonu protiv Arsenala, Newcastle ne zna još od novembra davne 2011. godine, a da bi na prekid te serije mogao čekati još neki određeni period naslutio je pogodak domaćina koji je došao nakon kornera u ranoj fazi utakmice.

Arsenal je ove sezone sjajan u realizaciji prekida što se pokazalo i večeras kada je defanzivac Gabriel nakon centaršuta Sake iz kornera, glavom šutirao, a lopta je nakon odbitka prešla gol liniju i Paul Tierney je u 18. minuti pokazao na centar i tako označio vodstvo domaćina, a gol je zvanično pripisan kao autogol Svenu Botmanu.

Novi gol domaćih uslijedio je prilično brzo nakon prvog, Jorginho je sjajno uposlio Martinellija koji povratnim pasom pronalazi Havertza koji Topđijama donosi prednost od 2:0.

Newcastle do kraja poluvremena nije uspio uputiti niti jedan udarac prema golu Arsenala prvi put još od marta 2014. godine.

Tim rezultatom se otišlo na zasluženi odmor nakon prvih 45 minuta.

Nakon 20 minuta nastavka, na scenu je stupio najbolji igrač Arsenala ove sezone, Bukayo Saka koji je nakon solo minijature došao do svog 13. pogotka u ovoj sezoni.

U 68. minuti ponovo korner koban za goste, Declan Rice je centrirao, Kiwior skrenuo loptu koja je na putu do mreže okrznula i Mileya te tako završila iza leđa Lorisa Karius. Ovim golom Arsenal je postao prvi tim u historiji Premier lige koji je postigao dva i više golova u sedam uzastopnih poluvremena.

Počasni pogodak za gostujuću ekipu postigao je Joe Willock bivši igrač Arsenala u 84. minuti. Willock je prvi igrač Newcastlea koji je dao gol na gostovanju protiv Arsenala još od decembra 2014. godine.

Novom pobjedom Arsenal je došao do 58. boda i prišao je prvoplasiranom Liverpoolu na dva boda zaostatka, te na bod zaostatka u odnosu na drugoplasirani Manchester City. Newcastle je nakon poraza ostao na osmom mjestu s tim da imaju dva boda više i utakmicu više od West Hama, Chelsea i Wolvesa.

Naredni susret Arsenal igra protiv Sheffielda u gostima u okviru Premier lige, a Newcastle će za tri dana igrati meč FA kupa u gostima protiv Blackburna.

Premier liga, 26. kolo


Arsenal – Newcastle 4:1 (S. Botman a.g. 18’, K. Havertz 24’, B. Saka 65’, J. Kiwior 69’, J. Willock 84’)

(SCsport)