Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Bh. odbojkašice nakon velike borbe poražene u Švedskoj


Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u drugom kolu CEV Zlatne evropske lige od Švedske rezultatom 3:1, po setovima 25:22, 26:25, 22:25 i 25:22.

Odbojkašice BiH prije četiri dana doživjele su poraz u Belgiji od domaće selekcije na startu sezone CEV Zlatne lige, a danas je na red došlo novo teško gostovanje.

Švedska je kao apsolutni favorit dočekala ovaj meč, no nije išlo tako lagano jer su borbene odbojkašice BiH bile sjajne u svakom od setova, navodi Klix.

Prvi set Šveđanke su dobile rezultatom 25:22 nakon što su iskoristile drugu set loptu, dok je drugi dio igre bio naročito zanimljiv.

U tom drugom setu domaća selekcija imala je četiri vezane set-lopte, no na servisu sjajne Iman Isanović vezali smo četiri poena i odveli set u borbu na razliku. Ipak, tu domaća selekcija veže dva poena i dolazi do velike prednosti.

Treći set donio je veliki povratak izabranica Stevana Ljubičića, koje su osvojile set rezultatom 25:22. Istim rezultatom Šveđanke su se revanširale u posljednjem dijelu igre i došle do trijumfa rezultatom 3:1.

Tako je BiH s dva poraza započela sezonu Evropske lige. No, nakon dvije gostujuće, uslijedit će i dvije domaće utakmice.

Prvo će u Arenu Husejin Smajlović u Zenicu stići selekcija Švedske 10. juna, da bi četiri dana kasnije u istoj dvorani naša selekcija ugostila i Belgiju.

The post Bh. odbojkašice nakon velike borbe poražene u Švedskoj appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba