Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

BiH domaćin evropskog fudbalskog prvenstva za juniorke 2026.

Nakon Evropskog prvenstva za kadetkinje 2022. godine, Fudbalski savez BiH je ponovo dobio povjerenje UEFA-e jer je u utorak na redovnoj sjednici Izvršnog komiteta evropske krovne kuće fudbala donesena odluka da EURO 2026. za igračice do 19 godina bude održano u našoj zemlji.

– Još jednom nam je ukazano povjerenje UEFA-e i biće nam velika čast da ponovo organizujemo veliko UEFA-ino takmičenje. Prošle godine smo na veoma visokom nivou organizovali Evropsko prvenstvo za kadetkinje, te ne sumnjam da ćemo 2026. godine biti još bolji jer FSBiH ima kapacitete za organizaciju ovako značajnih događaja. Također ćemo iskoristiti priliku da dodatno promovišemo ženski fudbal među mlađom populacijom – kazao je predsjednik NSBiH Vico Zeljković.

Zahvalio je UEFA-i na čelu sa predsjednikom Aleksanderom Čeferinom, kao i direktoru nacionalnih asocijacija Zoranu Lakoviću, na ukazanom povjerenju.

– Na nama je da radimo svim snagama kako bismo organizaciju ovog takmičenja doveli na najviši mogući nivo i ponovo poslali u svijet lijepu sliku iz Bosne i Hercegovine – kazao je Zeljković, saopćeno je iz FSBiH, pišu Vijesti.ba.