Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

BiH – Nizozemska 20:36: “Zmajevi” ostali bez šansi za prolazak!

Poveo je naš tim na startu susreta preko Mirka Hercega, ali su se Nizozemci preko nezgodnog Danija Baijensa veoma brzo vratili. Vezao je ovaj rukometaš četiri gola i odveo Nizozemce na 2:7.

Benjamin Burić je na startu susreta vezao dvije odbrane, ali je Bart Ravensbergen uzvratio sa četiri i imao 60% uspješnosti u prvih 15 minuta.

Naš tim je upao u veoma poznatu “crnu rupu” i to je u prvom poluvremenu napravilo razliku.

Mučili su se naši rukometaši, teško su dolazili u priliku za postizanje pogotka, a selektor Smajlagić je bio veoma nezadovoljan. To je rezultiralo i sa dva pozvana time-outa za nepunih 20 minuta igre. O našoj nemoći najbolje govori činjenica da je naš tim više od 10 minuta bio bez postignutog pogotka i sa svega dva gola nakon 17 minuta igre.

Crnu seriju našeg tima prekinuo je Vladan Đurđević, ali nije to mnogo pomoglo našem timu. Igrali su Zmajevi očajno u napadu, prodavali su lopte protivnicima, pravili tehnike greške, a lopte koje su prolazile ka golu lako je kupio Bart Ravensbergen.

Prvo poluvrijeme Baijens i ten Verlde postigli su po pet golova za Nizozemce, dok je u našem timu Davidović postigao tri gola za 30 minuta.
Dosta loše i u drugom dijelu

Gotovo isto nastavljeno je u drugom poluvremenu. Mučio se naš tim u napadu, a Nizozemci bi to po pravilu kažnjavali bez većih problema.

Selektor Nizozemske veliku prednost iskoristio je i da odmori neke od igrača i tako spremi tim za posljednji meč sa selekcijom Švedske. Iskoristio je to donekle naš tim i postigao nešto veći broj pogodaka u drugom dijelu.

Najefikasniji igrač susreta bio ten Velde sa 9 golova, a pratio ga je Baijens sa 8, dok je Benghamen dodao 3 gola.

U našem timu najefikasniji bio je Davidović sa 4, dok su Panić i Hadžić postigli po tri gola.

Naš tim će nastup na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta odmjeriti sa selekcijom Gruzije, a ta utakmica je na rasporedu u ponedjeljak, piše bosniainfo.