Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Bivši trener Barce se čudi: “Zašto je Messi morao otići? Njega puštaju, pa kupuju igrača od 55 miliona eura”

Zimski dio tog posla bio je prilično velik, jer su na Camp Nou stigli igrači kao što su Pierre-Emerick Aubameyang, Adama Traore i Ferran Torres, a polako na vidjelo izlaze i planovi koje je katalonski div pripremio za ljetni prijelazni rok.

Kako je objavio američki ESPN, na meti Barcelone su dvojica igrača kojima na kraju sezone istječu ugovori u njihovim klubovima, prenose “Sportske novosti”.

Bek Andreas Christensen trenutačno je član aktuelnog svjetskog i evropskog prvaka, engleskog Chelseaja, dok je veznjak Franck Kessie svoje nogometno ime na velikoj sceni potvrdio u redovima italijanskog Milana.

Ova su dvojica igrača 1. januara mogli započeti pregovore sa zainteresiranim budućim poslodavcima, s obzirom na to da nisu potpisali produženje s aktuelnim klubovima.

Razgovori su već odmakli prilično daleko, a izvori tvrde kako se na radaru Barcelone nalazi i Chelseajev kapetan, Španac Cezar Azpilicueta. Njemu također istječe ugovor na Stamford Bridgeu i nije nemoguće da i on završi u Kataloniji na početku sljedeće sezone.

Barca je razgovorima s Christensenom i Kessioom, odnosno njihovim predstavnicima, pristupila odmah po okončanju zimskog prijelaznog razdoblja. Iako ugovori još nisu potpisani, prema ESPN-u ti su poslovi praktički realizirani, nedostaju još samo neke formalnosti.

Barcelona bi željela oba posla završiti što je prije moguće.

Uspije li dovesti njih dvojicu bez odštete, obrana i vezni red bili bi pojačani bez značajnijeg novčanog ulaganja, a sredstva bi se mogla usmjeriti na navodnu veliku želju Katalonaca, dovođenje napadača njemalke Borussije Dortmund, Norvežanina Erlinga Haalanda.

I dok u Barceloni zadovoljno prate rast i razvoj momčadi pod vodstvom novog trenera Xavija Hernandeza, oglasio se ovih dana i njegov prethodnik.

Ronaldu Koemanu, naime, nije jasno zašto je Lionel Messi “morao otići šest mjeseci ranije”, a u pitanje je doveo i Barcelonine motive prilikom kupnje Torresa iz Manchester Cityja.

“Klupski menadžment insistirao je da se složim s odlaskom nekih igrača kako bi se finansije dovele u red, a onda oni kupuju igrača za 55 miliona eura, ubrzo nakon što su pustili Messija. Tada se upitaš događa li se još nešto? Zašto je Messi morao otići?”, upitao se Koeman.