Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Bizarna situacija: Đoković može igrati na turniru u Monte Karlu, ali samo do polufinala

[ad_1]

Novak Đoković se (još) nije vakcinisao i to mu pravi ozbiljne probleme kada je u pitanju učešće na turnirima, pa tako u ovom trenutku niko na svijetu ne zna njegov kalendar za ovu sezonu – čak ni on sam.

Poručio je da će, za sada, učestvovati samo na turnirima na kojima mu je to dozvoljeno, a pravila se mijenjaju iz sata u sat. Tako je i dalje nejasno da li će moći da igra u Indijan Velsu i Majamiju, dok je nova drama i oko Monte Karla u kome mu je navodno zabranjen nastup jer nije vakcinisan, prenosi Mondo.

Jedan od najpopularnijih turnira na šljaci igra se od 9. do 17. aprila, a trenutna pravila su apsurdna pošto bi Đoković mogao da igra, ali samo do polufinala (!?).

U Monaku, čiji je Đoković državljanin, važe pravila koja propisuje vlada Francuske, a ona trenutno kažu da na turniru mogu da učestvuju i nevakcinisani teniseri – ako su preležali korona virus u posljednja četiri mjeseca. Podsjetimo, prvo je propusnica važila na šest mjeseci, ali je smanjena…

To znači da Đoković, koji je pozitivan test na korona virus dobio 16. decembra, mogao da igra do 16. aprila, a na taj dan zakazano je polufinale Monte Karla.

U teoriji, Đoković bi tako mogao da igra na turniru, ali ne i da se bori za trofej.

Ono što je posebno paradoksalno jeste da Đoković kao državljanin Monaka može da se slobodno šeta gradom, sjedi u kafićima ili čak da ode u noćni izlazak, ali ne može da igra turnir.

Podsjetimo, Đoković je dva puta osvajao Monte Karlo – posljednji put 2015. godine.

SCsport.ba