Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Burić: Naši treneri i dalje u osamdesetim i devedesetim, a rukomet se promijenio, ide naprijed!


Foto: FENA

Benjamin Burić sa svojim Flensburg gostovao je u Novom Sadu, gdje je njemački klub savladao Vojvodinu 36:26 u meču Evropske lige.

Sjajan meč odigrao je bh. reprezentativac, koji je pokazao zašto je jedan od najboljih golmana na svijetu. Burić je zabilježio 15 odbrana i bio jedan od najzaslužnijih igrača u trijumfu Flensburga.

Poslije meča je za MONDO pričao o duelu, svojoj karijeri, saigračima sa kojima dijeli svlačionicu ali i tome koliko je projekat kao što je Vojvodina važan ne samo za Srbiju  već i za Balkan.

Golman reprezentacije BiH se dotakao i trenera na prostorima bivše Jugoslavije.

“U svakom slučaju ima puno obrazovanih trenera. Ja sad samo govorim o razlikama koje sam ja uočio. To je moje mišljenje, sad će se mnogi naljutiti, to uvijek tako bude, ali mislim da puno više obrazovanih trenera i puno više ljudi investira u sebe gore na sjeveru nego kod nas. Mi volimo da ostanemo u onom periodu kada smo osvajali medalje, osamdesete i devedesete. Teško se pomjeramo sa tih distanci i mnogo teško prihvatamo nove stvari. Mislim da treba da prihvatamo nove stvari, rukomet se mnogo promijenio, mnogo ide naprijed”, kazao je Burić.

Također je istakao da rukometaši na našim prostorima ne ulaže dovoljno u svoje tijelo, kao što je to slučaj u evropskim rukometnim državama.

“Nije velika razlika samo te sitnice treba da popravimo i da što više ulažemo. Počevši od igrača jer oni manje ulažu nego ovi sa kojima ja ovdje igram. Manje ulažu u svoje tijelo, a tijelo je naše oružje. Ako ne ulažeš u oružje onda ćeš biti lošiji”, zaključio je Dobojlija.

(24sata.info)