Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Đoković: Bio bih zadovoljan kada bismo Nadal i ja na kraju imali isti broj titula

Đoković će u drugom kolu turnira serije ATP 500 u Dubaiju igrati sa boljim iz duela koji igraju Konstant Lestijen i Talon Grikspor, odlučeno je danas žrijebom.

“Bio bih zadovoljan kada bismo Nadal i ja na kraju imali isti broj Grend slem titula. Volio bih više da imam od svog najvećeg rivala, ali kada se bude podvlačila crta, čak i ako se zaustavim ovdje, a Nadal osvoji još 10 Slemova, moram da budem generalno zadovoljan”, rekao je Đoković.

“Možda će postojati mali deo mene koji će žaliti što nisam imao više od njega, ali na kraju, koliko je dovoljno? Znate na šta mislim? Pitam se, jer je to balansiranje profesionalnog sportiste. Biti u sportu koji je zahtjevan, sezona je duga, mnogo je prilika. Postoje četiri Slema svake godine, imate prilike. Morate imati takmičarski um, morate imati snagu, mentalni pristup vuka, da budeš gladan, jer vas to pokreće, bar mene. Ali u isto vrijeme, ima vremena da se balansira i kaže: ‘U redu, dosta je postignuto, moraš biti ponosan, zahvalan, skroman’. Sa obe vrste ličnosti morate da se nosite i sa kojima morate da živite u isto vrijeme”, izjavio je Đoković.

Osvrnuo se najbolji srpski teniser i na pitanje ko je njegov najveći rival.

“Kada bih morao da izaberem Nadala ili Federera, verovatno bih izabrao Nadala zbog rivalstva, istorije, uloga koji postoji kada igramo, posebno u finalu Grend slema. Volio bih da me pamte po posvećenosti. Sve se vrti oko toga. Pokušavate da napredujete, budete posvećeni, rastete, usavršavate. Da postanete bolji, poboljštate sebe, svoje okruženje i budete inspirativni za mlade sportiste širom svijeta”, zaključio je Đoković, piše Tanjug.