Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Đoković: Čestitam Alcarazu, apsolutno je zaslužio da se vrati na mjesto broj 1

[ad_1]

Novak Đoković je izgubio status najboljeg tenisera svijeta zbog toga što kao nevakcinisana osoba nije mogao ući u SAD da igra na Masters turnirima u Indian Wellsu i Miamiju, ali kaže da se ne kaje zbog toga.

Đoković je u ekskluzivnom intervjuu za CNN pričao o tome što mu američka vlada nije dozvolila ulazak u državu, a iskoristio je priliku da čestita Carlosu Alcarazu što ga je drugi put skinuo s trona svjetskog tenisa, prenosi Klix.

“Ne kajem se što nisam mogao ući u SAD. U životu sam naučio da kajanje samo može da vam škodi, da vas natjera da živite u prošlosti, a ja to ne želim. Želim da budem u sadašnjem trenutku koliko je to moguće, ali i da razmišljam o budućnosti, da stvorim bolju budućnost. Imao sam mnogo uspjeha u Indian Wellsu i Miamiju, ali svjesno sam donio i znao sam da postoji rizik da ne idem tamo”, rekao je Đoković i dodao:

“Čestitam Alcarazu. Apsolutno je zaslužio da se vrati na mjesto broj 1”, kazao je Novak.

“Nadam se da će se odluka promijeniti i da ću moći igrati na US Openu. To je za mene najvažniji turnir na američkom tlu. Zaista želim igrati u New Yorku. Kada sam 2021. godine izgubio od Medvedeva u finalu, doživio sam jedan od najboljih momenata sa publikom, dobio sam njihovu ljubav i poštovanje. Želim se vratiti i opet povezati s njima. Nadam se da će se to desiti”, zaključio je Đoković.

The post Đoković: Čestitam Alcarazu, apsolutno je zaslužio da se vrati na mjesto broj 1 appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba