Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Đoković: Golden Slam iduće godine? Zašto ne, mogu ja to napraviti


Madridska Marca je objavila dio intervjua sa srpskim teniserom Novakom Đokovićem (36) u kojem je najbolji teniser svijeta pričao o potencijalnom osvajanju Golden Slama, odnosno o osvajanju sva četiri najveća turnira i zlatne olimpijske medalje.

S obzirom na godine, Đokoviću je 2024. zadnja šansa da ostvari ovaj jedinstven podvig, a ove sezone Srbin je osvojio tri Grand Slam turnira. U finalu Wimbledona zaustavio ga je Carlos Alcaraz. Iduće će pokušati osvojiti sva četiri i zlato na Igrama u Parizu.

”Je li prije godinu, dvije ili pet godina bilo realno razmišljati o osvajanju tri od četiri Grand Slama? Ljudi su mislili da nije, ali ja sam vjerovao da je moguće. Jer poznajem sebe. Ako sam psihički i fizički dobro, moguće je to ostvariti. Ne želim da zvuči bez poštovanja prema drugim teniserima, jer uvijek pazim na njih. Postoje hiljade onih koji se bore za svaki Grand Slam. Znam ko sam, vjerujem u sebe i to me je dovelo do ovih visina”, rekao je Đoković.

Novak je ostao bez medalje na Igrama u Tokiju, a jedina medalja u četiri sudjelovanja na Olimpijskim igrama bila mu je bronca iz Pekinga 2008. godine.

 

(24sata.info)