Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Đoković: ‘Ne dozvolite da vam bilo ko oduzme snove’


Foto: Reuters

Prvi teniser svijeta Novak Đoković održao je dirljiv govor nakon što je osvojio 10. titulu na Australian Openu. Đoković je istakao koliko su mu tim i porodica pomogli da osvoji trofej u Melbournu.

Nakon Stefanosa Tsitsipasa i njegovih čestitki Novaku, publici na Rod Laver Areni obratio se i osvajač 22. Grand Slam titule.

“Čestitam i tvom timu i porodici, znam koliko vremena provodite u tome da postaneš bolji i na terenu i van njega. Volio bih da završim komentarom o Grčkoj i Srbiji. Mi smo dvije relativno male zemlje koje nemaju tenisku tradiciju, nismo imali previše igrača na koje smo mogli da se ugledamo, a poruka za bilo kojeg mladog tenisera ili teniserku u svijetu koji sanja da bude ovdje sada gdje smo mi – sanjajte veliko, usudite se, ne dozvolite da vam bilo ko oduzme snove…” rekao je Đoković te dodao:

“Ovo je bi najizazovniji turnir koji sam ikada igrao u životu, s obzirom na to da nisam igrao prošle godine. Želim da se zahvalim svima koji su učinili da se osjetim dobrodošlim. Postoji razlog zašto igram najbolji tenis u karijeri u Australiji, pred legendarnim Rod Laverom, baš na ovom terenu. Moram još ovo da kažem, samo moj tim i porodica znaju kroz šta smo prošli u proteklih četiri, pet nedjelja, pa bih rekao da je ovo vjerovatno najveća pobjeda u mom životu” izjavio je nakon pobjede svjetski broj jedan.

Novaku je do 22. Grand Slam titule došao uz samo jedan izgubljen set i na prvom mjestu vječne liste izjednačio se sa Rafaelom Nadalom.

(Sport Klub)