Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Dobojlije u polufinalu Kupa BiH

[ad_1]

Odigran je revanš susret četvrfinala Kupa BiH gdje je Sloga Meridian na svom terenu dočekala ekipu Posušja. Utakmica je završila rezultatom 2:0.

Prva utakmica između ove dvije ekipe odigrana je na Mokrom Docu gdje je Posušje upisalo pobjedu rezultatom 3:2. Sloga Meridian je u prošlom kolu WWin lige Bosne i Hercegovine upisala pobjedu protiv Širokog Brijega dok je Posušje remiziralo sa GOŠK-om.

U 5. minuti su kombinovali gosti ali je Rozić bio u ofsajdu tako da nije bilo ništa od napada. Za manje od 15. minuta utakmice, domaći fudbaleri su izveli čak četiri kornera ali nisu uspjeli niti jednom zaprijetiti prema golu gostiju.

U 16. minuti velika prilika za goste. Rozić je izašao sam na golmana domaćih ali je sjajno odbranio golman Šćekić. Nakon toga, eurogol Varge koji je pogodio sa nekih osamnaest metara iz mjesta. Zaista fantastičan pogodak.

Prvi žuti karton na utakmici bio je u 21. minuti a dobio ga je Kvesić. U 33. minuti utakmice zanimljiva situacija jer je Veslinoviću lopta prešla preko noge ali zamalo završila u golu. Dvije minute kasnije, Vidić šalje jednu loptu u kazneni prostor gostiju, Marić očajno reaguje i Redžić postiže pogodak za 2:0.

U 39. minuti su domaći igrači dobro kombinovali, ali je šut Predragovića bio lagan plijen za Ilinčića. Dvije minute kasnije, Kamenar iz dobre prilike nije uspio ugroziti gol Šćekića. Drugi žuti karton na utakmici smo vidjeli u 42. minuti kada je Redžić nepropisno zaustavio gostujućeg igrača. Za kraj prvog poluvremena, Begić je šutirao, ali je njegov pokušaj bio dosta loš.

Na poluvremenu, Denis Ćorić je u igru uveo Petrovića i Mandića umjesto Pavkovića i Rozića. U 56. minuti utakmice, kod gostiju su napravljene nove dvije izmjene. Brković i Babić su ušli umjesto Kamenara i Erika. U drugom poluvremenu se primjećuje dosta nepovezana igra i kod jednih i kod drugih.

U 60. minuti utakmice, Posušje je imalo veliku priliku za gol. Mandić je izašao sam na golmana Šćekića, snažno šutirao, ali lopta je pogodila prečku gola domaćih. Nije bilo sreće za fudbalera Posušja u ovoj situaciji.

U 62. minuti utakmice, trener Jagodić je izvršio prve izmjene. Mrzić i Popara su ušli u igru umjesto Predragovića i Božičkovića. Robusni napadač gostiju, Boban, nakon što je faulirao Veselnovića, napucao je loptu i zbog toga dobio žuti karton, sasvim opravdano.

U 73. minuti, sa velike udaljenosti, Lučić šutira, ali Šćekić briljantno reaguje. Nova promjena u gostujućem timu.Hanuljak je ušao umjesto Begića. U 83. minuti je bilo novo uzbuđenje. Maglica je šutirao, ali je pogodio prečku gola domaćina. Sjajan je bio taj šut bivšeg igrača Zrinjskog.

Do kraja utakmice nije bilo prilika, te je Sloga obezbijedila plasman u polufinale Kupa BiH.

Sloga Meridian – Posušje 2:0

(Varga 18’, Redžić 34’)